Pohádkový konec kariéry si naplánoval Tony Martin. Německý časovkář se postavil na start smíšené časovky družstev společně s Maxem Walscheidem a Nikiasem Arndtem. Mužská část německé sestavy byla překvapivě velmi rychlá. O 13 sekund lepší než třetí Belgie (Campenaerts, Lampaert, Hermans). Italové ve složení Filippo Ganna, Matteo Sobrero a Edoardo Affini byli z mužů nejrychlejší o 20 sekund. 

Favorizované Nizozemsko nemělo tak silnou mužskou část. Bauke Mollema, Koen Bouwman a Jos van Emden předali ženám pomyslnou štafetu se ztrátou 42 sekund na Italy. Nizozemky Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk a Riejanne Markus měly před sebou těžký úkol. Stáhnout 42 sekund na Itálii a 22 sekund na Německo. 

Italky nedokázaly využít náskoku a už na mezičasu ztrácely 15 sekund na Němky. Těm se dařilo, ale nejrychlejší nebyly, o 7 sekund je stáhly Nizozemky. To však na vedení stále nestačilo. Němky byly ve vedení a bylo jasné, že svedou souboj s Nizozemkami o světový titul. 

Lisa Brennauer a Lisa Klein protnuly cíl v Bruggách s náskokem 38 sekund před Švýcarskem. Šestičlenný celek s Tonym Martinem v čele už pouze čekal na Nizozemky, nikdo jiný je nemohl porazit. Italky Elena Cecchini, Marta Cavalli a Elisa Longo Borghini dorazily do cíle se ztrátou 38 sekund na Německo, ale na medaili to stačilo. Švýcarsko bylo o pouhých 5 setin sekundy horší a končí čtvrté.  

Nizozemky už nedokázaly stáhnout celých 15 sekund ztráty z mezičasu, v cíli byly o 13 sekund horší než Německo. Tony Martin díky tomu získal už 8. světový titul v časovce. Ke čtyřem duhovým trikotům v individuální časovce a třem titulům z týmového chronometru profesionálních týmů přidává první ze smíšené časovky družstev. 

Kompletní výsledky najdete na ProCyclingStats.com.