Tour de Hongrie začne u Ostřihomské baziliky a po nejtěžší etapě skončí v nejvyšším bodě Maďarska, Kékes. Mezinárodní peloton (s pěti týmy World Tour) bude soutěžit 5 dní, přes 7 krajů, na 817 km.

Karoly Eisenkrammer, hlavní organizátor Tour de Hongrie, řekl: "Neobvyklé období závodu (od soboty do středy) vyžadovalo úpravy týkající se plánované trasy, rozhodnutí bylo učiněno po zvážení několika důležitých aspektů." 

Jedinou obrovskou změnou je, že závod začne z Ostřihomi, bude to out-and-back závod, který se bude 118 km odehrávat v Pilišských vrších. 1. etapa obsahuje 3 kola na velmi oblíbeném místě, Pilisi Parkerdő. Rozdíl mezi nejnižším a nejvyšším bodem bude 1963 m. Protože město je celkem blízko k hlavnímu městu, Budapešti, jistě mnoho fanoušků podpoří světové týmy.

Poté program zůstává téměř stejný, jak byl vyhlášen v únoru. 2. etapa Tour de Hongrie se pojede z Debrecínu do Hajdúszoboszló. 3. etapa se odehraje

ve východní části Maďarska. Jezdci vyrazí z Karcagu přes Tiszafüred a Hortobágy do Nyíregyházy. 4. etapa je závod mezi Sárospatakem a Kazincbarcikou. Finální vysoko položená 5. etapa bude ta nejobtížnější. Půjde o úsek 188 km mezi Miškovcem a vrcholem Kékes. Rozdíl mezi nejnižším a nejvyšším bodem bude 3259 m. Jsme si jistí, že to bude velmi vzrušující finále a boj o žlutý trikot.

41. ročník nejprestižnějšího maďarského závodu UCI 2.1 bude mít 20 týmů a 120 jezdců. Cílem pořadatelů je stát se od roku 2021 závodem Pro Series, pro který jsou ale velmi strikní pravidla a regulace. První podmínkou je účast alespoň 14 týmů World Tour nebo Pro Continental v závodu. Laszlo Szilasi, ředitel závodu, si na základě posledních diskuzí myslí, že se závodu zúppčastní pět Worl Tour týmů a deset Pro týmů.

Více informací o týmech bude zveřejněno v nejbližší době.