Silniční závod se jede na okruhu Bánovce – Dežerice – Horňany – Bobot – Motešice - Krásna Ves – Timoradza - Podlužany - Bánovce. Můžeme konstatovat, že závod nebude náročný svým profilem. Odehraje se na okruhu, který vede z Bánovců směrem k Trenčianským Teplicím, ale než trať dosáhne k Strážovickým vrchům, uhne za Motěšicemi doprava. A tady je jen jedno mírné stoupání se šedesátimetrovým převýšením. Jinak mezi Bánovcemi a Motěšicemi a na druhé straně mezi Krásnou Vsí a Bánovcemi je úplná rovina. Kroužit se bude mimo Bánovce, okruh se tohoto města jen dotkne. Ze startu a do cíle je nájezd a závodníci nebudou projíždět při okruzích cílovým prostorem.

Nenáročný okruh

Ani technicky není okruh nijak náročný, není to "cyklisticky krásný terén". Ve své podstatě je to okruh bez zatáček. Napřímo do Motěšic a napřímo z Krásné Vsi do Bánovců. Jedná se o takový trojůhelník a na 32,5 kilometru dlouhém okruhu jsou tři zatáčky, když to přeženeme. Těžko se zde bude odjíždět a tecnicky zdatnnější cyklisté nebudou mít žádnou výhodu. 

Počasí a vítr

Ovšem okruh je z velké části otevřený, jede se především mezi poli a je situovaný severo - jižně. A to znamená, že při silnějším větru by mohl být nebezpečný na terezínech. Počasí a vítr bude v neděli hrát velkou roli ve vývoji a taktice závodu. Pokud někdo bude chtít peloton na větru dělit.  

Délka závodu

Velmi významnou roli bude mít délka závodu, muži absolvují sedm okruhů a to s nájezdem z Bánovců dává celkovou délku 227,5 kilometru. Délka závodu bude nahrávat profesionálům ze zahraničních celků, zejména jezdcům WorldTour, kteří jsou zvyklí jezdit závody nad 200 kilometrů, ale ani týmu Elkov - Kasper asi nebude vadit. Dá se předpokládat, že problematická bude pro jezdce kategorie U23, délka bude pro taktiku týmů i jednotlivců stěžejní. Atraktivitu závodu ovlivní spíše negativně, protože se hodně závodníků bude raději šetřit a z délky budou mít strach.

Časovka se odehraje na části okruhu s místem startu v Podlužanech a u kategorie mužů s dvěma obrátkami v Krásné Vsi a na druhé straně před Hornými Ozorovci.