Na Omloop Het Nieuwsblad byli Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Edward Theuns a ostatní jezdci Trek - Segafredo zcela neviditelní. Přitom to měli být oni, kdo měl čelit týmu Deceuninck - Quick-Step. Po sobotním propadáku měli příležitost na Kuurne - Brusel - Kuurne. Nastoupili pouze v šesti, ale opět byli na startu Pedersen, Stuyven a Theuns a tentokrát nesměli zaváhat.    

Jenže to hodně dlouho vypadalo podobně jako v sobotu. Když zaútočil Mathieu van der Poel, zbyl ve stíhací skupině pouze Jasper Stuyven. Až nedaleko před cílem se druhá a třetí skupina sjely a do boje o vítězství se vrátil i Mads Pedersen. Mistr světa z roku 2019 se v sobotu protrápil do cíle na 112. místě s velkou ztrátou na vítěze. Když si ho v neděli našla televizní kamera, ani tehdy nevypadal zrovna čerstvě. Ale zároveň vytušil velkou příležitost. Málokdo umí po těžkém závodě sprintovat tak rychle jako on. 

"Dnes jsme zajeli perfektní závěr. Včera na Omloop Het Nieuwsblad jsme to úplně podělali. Proto byste neměli vymýšlet výmluvy, ale měli nechat promluvit své nohy. Bylo dobré, že se druhá a třetí skupina sjely deset kilometrů před cílem. Stuyven byl ve skupině přede mnou. Od té doby jsme věděli, že pojedeme na mě. Rozjel mi to perfektně,“ říká pětadvacetiletý dánský cyklista. 

Jenže i přes povedený dojezd K-B-K nemůžou být v týmu Trek - Segafredo úplně klidní. Tohle v těžších závodech proti Alaphilippovi, Van der Poelovi a Van Aertovi nemůže stačit. Pedersen je rychlý, ale každé stoupání ho hodně bolí. Také Stuyven přiznává slabší formu: "Nebylo na mně, abych převzal iniciativu. Ani já jsem neměl nejlepší nohy a pár kluků bylo opravdu lepší." Stuyven se pokusil zaútočit na Oude Kwaremont a po jeho nástupu zbyla z pelotonu jen skupina, ale byl z týmu vpředu sám. "Nechtěl jsem do toho útoku dát všechno. Věděl jsem, že Mads je v další skupině. Řekl mi, že zvládne dobrý sprint, zatímco moje síly už byly pryč.“

Pedersen se nyní přesune do Francie na start Paříž - Nice. Dále má v plánu klasiky Milán - Sanremo, E3 Harelbeke, Gent - Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Kolem Flander a Paříž - Roubaix. Stuyven má úplně stejný program, jen má v plánu také Amstel Gold Race.