Třetí etapa UAE Tour měla být rozhodující pro celkové pořadí a očekávání se vyplnila. Mladičká Gaia Realini rozjela v 11 kilometrů dlouhém stoupání Džebel Hafít tak ostré tempo, že utrhla všechny soupeřky a udržela se pouze týmová kolegyně Elisa Longo Borghini. Do cíle dojely ruku v ruce, vítězství si připsala Longo Borghini. Zkušenější cyklistka chtěla věnovat vítězství parťačce, ale sportovní ředitel rozhodl jinak. 

"Dnes byla velmi důležitá, nasadila velmi vysoké tempo. Věděli jsme, že pokud udržíme tempo, můžeme projet cílem společně," řekla vítězka etapy o své kolegyni. "Z týmového vozu se po několika výpočtech nakonec rozhodlo, že mě nechají vyhrát kvůli celkovému pořadí. Musím poděkovat celému týmu. Celý den mě chránily před větrem."

Také na třetím místě skončila Italka Silvia Persico (UAE ADQ). Známá cyklokrosařka ztratila 1:11, čtvrtá Esmée Peperkamp (DSM) zaostala o další 2 sekundy. Rozdíly v cíli byly velké, Nikola Nosková (Zaaf) se do cíle dostala s odstupem 3:48 na 17. příčce a v celkovém pořadí je 15. (+4:32). Tereza Neumanová (Liv Racing TeqFind) dokončila na 69. místě. Longo Borghini oblékla dres vedoucí závodnice a měla by ho udržet i v poslední etapě. Před Gaiou Realini vede o 7 sekund, třetí Silvia Persico ztrácí už 1:18.