Další člověk, který opouští CCC, je Matteo Trentin. Na dva roky se upsal UAE.

UAE deklarovalo, že se chce do tří let stát nejlepším týmem světa. Tohle je krok, který je k vytyčenému cíli přibližuje. V příštím roce tedy bude 31 letý Ital oblékat stejný dres jako Pogačar, Gaviria, Kristoff či Ulissi.

Jen letos tým nasbíral už 22 vítězství a s tímto počtem se řadí na druhé místo mezi World Tour týmy hned za Deceuninck-Quick Step. Naposledy slavili v 1. a 9. etapě právě probíhající Tour de France Kristoffem, resp. Pogačarem.

Trentin je špičkový cyklista, schopný vítězit v jakémkoli terénu s výjimkou extrémně dlouhých kopců. Skvělý klasikář s výborným závěrem. Jako takový má na kontě mj. osm etap na Grand Tours, z toho tři na Tour de France. Je evropským šampionem z roku 2018 a vicemistrem světa z roku 2019 (viz titulní snímek).

Matteo je zatím jediná posila, kterou UAE Team Emirates zveřejnil.

Matteo Trentin, Het Nieuwsblad 2020, 4. místo

Wilco Kelderman po čtyřech letech strávených v Sunwebu odchází na další dva roky do Bora-hansgrohe.

Wilco není tak "slavný" jako Trentin. Za dobu své třináctileté kariéry nasbíral pouze čtyři vítězství, z toho jediné v etapovém závodě a to na Kolem Dánska v roce 2013. Je ale typem etapového jezdce, který se pravidelně umísťuje do desítky v nejtěžších závodech světa: dokázal být 4. a 7. na Vueltě a 7. na Giru.

Také má druhé místo z Abu Dhabí, 3. z Eneco Tour, 4. z Kolem Polska a Critéria du Dauphiné a 5. z Kolem Švýcarska a Romandie a tím výčet jeho umístění v top ten zdaleka nekončí. Jen letos dojel 5. na Provence, 6. na UAE a 7. Kolem Polska.

V prvních letech své kariéry vynikal v časovce, posléze z tohoto umění trošku ztratil, ale stále v kombinaci se schopností velmi dobře se pohybovat v dlouhých stoupáních patří vždy k užšímu okruhu favoritů náročných etapových závodů.

Aktuálně můžeme jeho formu posoudit na právě probíhajícím Tirreno-Adriatico.

Bora příchodem 29 letého Nizozemce posiluje tu část týmu, která má ambice útočit na vítězství v nejslavnějších etapových závodech světa. A kam bude Wilco v příštím roce patřit společně s Buchmannem, Kamnou či Schachmannem.

Wilco Kelderman, Vuelta 2019, 7. místo

A ještě jedno zajímavé jméno se objevilo na přestupovém trhu. Israel Start-Up Nation oznámil už letošní sedmou posilu na příští roky. K Froomovi, Bevinovi, Impeymu, Woodsovi a Hagenovi přibyl nadějný sprinter Taj Jones.

Tento 20 letý 188 cm vysoký Australan přichází z kontinentálního australského ACA. Výrazně na sebe upozornil na únorovém Tour de Langkawi, kde jednu etapu vyhrál, dvakrát dojel třetí a ještě dvakrát se umístil do desítky, což mu vyneslo 2. místo v bodovací soutěži za Maxem Walscheidem z NTT.

Israel jak vidno posiluje na všech frontách. Jak na náročné etapové závody, tak na klasiky i do hromadných závěrů. Ke Greipelovi, Cimolaiovi, Einhornovi, Hofstetterovi, Vahtrovi či Zabelovi přibývá minimálně do konce roku 2023 nejmladší sprinterská krev.

Taj Jones (uprostřed) vítězí v etapě Tour de Langkawi před Maxem Walscheidem