Už 5 km po startu se vytvořil denní únik. A měl zajímavé složení. Potřetí v úniku nechyběl Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), druhý muž průběžného pořadí. Jelikož na rozdíl od včerejška byly dnes vypsány vrchařské prémie, byl tu také nositel puntíkatého dresu Frederik Wandahl (BORA-hansgrohe). I další člen na sobě měl nestandardní dres. Po účasti ve včerejším úniku se dostal na průběžné druhé místo v soutěži mladých jezdců Jens Reynders (Israel-Premier Tech), ale protože Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) vlastnil dresy tři včetně červeného pro lídra závodu, měl na sobě Belgičan dres bílý. Reyndersovi dělal včera v závěru etapy parťáka v úniku Julius Johansen (Intermarché-Circus-Wanty) a činil tak i dnes. A pak tu byli dva únikoví nováčci tohoto etapáku Lukas Pöstlberger (Jayco AlUla) a Petr Kelemen (Tudor Pro Cycling).

Na první vrchařské prémii Wandahl posílil své vedení v soutěži. Na následující rychlostní se De Bondt dostal do virtuálního vedení v bodovací soutěži. Další vrchařská prémie a znovu vítězně 22letý Dán ve službách německého týmu.

Při čtvrtém přejezdu stoupání, které se jelo pětkrát a třikrát se na něm braly body do vrchařské soutěže, z úniku vypadl Petr Kelemen. Do cíle zbývalo necelých 50 km.

De Bondt stihl i druhou a poslední dnešní rychlostní prémii, takže celkem v dnešní etapě posbíral dalších 6 bonifikačních sekund. Zatím tu nikdo jiný rychlostní prémii, jichž bylo v každé etapě vypsáno po dvou, nevyhrál než tento belgický cyklista.

Poslední vrchařskou prémii ale už nestihl Wandahl, jelikož v jejím průběhu byl 20 km před cílem únik dostižen. Prémii projel na čele hlavní skupiny australský šampion Luke Plapp (Ineos Grenadiers), který se po sjezdu 13 km před cílem pokusil o trhák. Sjel si ho nejprve Matteo Jorgenson (Movistar), který od příštího roku vymění dres španělského týmu za žluto-černý Jumbo-Visma, a poté po 3km snažení i celý, početně redukovaný peloton.

Necelé 2 km před cílem došlo k pádu, který postihl několik jezdců a do něhož se zapletl i jeden z favoritů sprintu Arnaud De Lie (Lotto Dstny), a další zdržel, jako třeba jednoho z favoritů celkového pořadí Tima Wellense (UAE Emirates), ale jelikož se to stalo v ochranné zóně, připsali si i oni čas vítěze.

Spurt rozjížděli nejlépe jezdci Ineosu, nejprve nezmar Plapp a po něm Jhonatan Narváez, nepracovali však pro Eliu Vivianiho, který nepřežil kopce, ale Ethana Haytera. Jenže ten takový rychlík není, takže to stačilo jen na 8. místo.

Naopak  z háku Jonatana Milana si našel cestu k zahájení konečného spurtu 250 metrů před cílem Olav Kooij (Jumbo-Visma) a poměrně s přehledem se vypořádal s konkurencí.

Třetí etapa, třetí hromadný dojezd a třetí vítěz. Nikdo z nich však nenastoupí do zítřejší etapy z první pozice průběžného pořadí. Tahle čest se dostala pilné včeličce Dries De Bondtovi!

Petr Kelemen načetl na 70. místě ztrátu +1:32, Zdeněk Štybar, který z pelotonu vypadl s řadou další jezdců v posledním stoupání, na 82. +5:04 min.