166 km dlouhá etapa z Brežice do Krška nabídla tři vrchařské trojky a tři sprinterské prémie. Důležité bylo, že na posledních 25 km čekaly po sobě dva kopce a z vrcholu posledního bylo do cíle jen 10 km.

Po 30 km se podařil únik sedmičky cyklistů. Když se jim peloton 28 km před cílem přiblížil na dohled, zkusil to z vedoucí skupiny sólově Jhonatan Restrepo (Androni). Ale vydrželo mu to jen chvíli. Před poslední VP bylo po úniku.

Od úpatí rozjeli tempo cyklisté Bahrainu a BikeExchange, pak to zkusil Javier Romo (Astana), ale všechno měli pod kontrolou borci UAE s lídrem Pogačarem. Dokonce sami útočili, jmenovitě Majka se postaral o to, že vrchol přejížděla dvanáctka, kde UAE mělo čtyři lidi. Ve sjezdu se čelní skupina, kterou vedl téměř kompletní tým UAE, postupně rozrostla na 30 závodníků.

V posledním stoupání to ještě zkusil Markus Hoelgaard (Uno-X), ale ani jemu UAE nedalo šanci. V posledních kilometrech to zkoušeli jedinci z vícero týmů, ale UAE očividně chtělo přivézt k cíli Matteo Trentina coby lídra do závěru etapy.

V předposledním kilometru si nastoupil Jan Tratnik (Bahrain), a když Jan Polanc (UAE) nebyl schopen ho pokrýt, vlezl si na čelo Tadej Pogačar a dojel ho. Takže se skutečně podařil záměr a Trentina vyslali do spurtu.

Jenže našli se dva lepší: jednak Jon Aberasturi (Caja Rural), který tu prohrál první etapu o centimetry s Philem Bauhausem (Bahrain), a také Matej Mohorič (Bahrain), který si zopakoval druhé místo ze včerejška, což ho vyneslo do čela bodovací soutěže.

Účast v úniku a body na VP vynesly do čela vrchařské soutěže Kenny Mollyho (Bingoal), který o bod přeskočil Pogačara.

Roman Kreuziger dojel na 36. místě v druhé 12členné skupině, která ztratila na tu první 2:03 min.

Pogačar vede před zítřejší nejtěžší etapou o 1:15 min. právě před Mohoričem.