Adam Ťoupalík zaútočil v prudkém výjezdu 3 kilometry před cílem a vytvořil si do finiše slibný náskok. V cílové rovince ho stíhala a těsně před čárou také dostihla pětičlenná skupinka, jejíž součástí byl mladší z bratrů v barvách Elkovu Kasper. Jakub Ťoupalík si za 3. místo připsal 1 UCI bod a oblékl se do bílého trikotu průběžně nejlepšího mladého jezdce.

„Po kopcovité úvodní polovině závodu se závěr jel na třech rovinatých okruzích. Týmově jsme pracovali bezchybně, kontrolovali závod a Jan Bárta s Michaelem Kukrlem zlikvidovali náskok jezdců v úniku. Hlídali jsme čelo pelotonu, abychom vytvořili co nejlepší pozici pro Dominika Neumana. V posledním prudkém výjezdu ve městě to ale zkusil brácha Adam a vypadalo to, že mu to na vítězství vyjde. Bohužel jsme ho dojeli opravdu jen 40 metrů před cílem. V tu chvíli jsem měl dobrou pozici a vyšlo mi to na 3. místo,“ ocenil týmový výkon Jakub Ťoupalík.

Mladší z bratrů Ťoupalíkových se posunul na 3. pozici i v průběžném pořadí a na vedoucího Daana Soeteho z Belgie ztrácí 9 vteřin. „Zítra bude etapa kratší, protože dnes máme za sebou 168 kilometrů. Opět to bude zvlněné, ale nejsou tam dlouhé kopce, ve kterých by se měl peloton roztrhat, takže předpokládám hromadný dojezd. Rozhodne se v neděli, kdy přijde na řadu horský dojezd do opravdu těžkého stoupání, kde pojede každý za sebe, a uvidíme, jak celá rakouská tour dopadne. Aktuálně je na tom z nás nejlépe Adam, takže by měl být týmovým lídrem,“ popsal výhled na víkendové etapy Jakub Ťoupalík.

Daniel Turek z Felbermayr Simplon - Wels obsadil 53. příčku se 7 sekundovou ztrátou.