Na trase závěrečné etapy byla pouze jediná vrchařská prémie 3. kategorie a to už na 15. kilometru závodu. Pro Daniela Turka (Felbermayr Simplon Wels) bylo jasným cílem zde bodovat a dostat se tak před Jacoba Hindsgaula, který měl stejný počet deseti bodů v celkovém pořadí. A Turkovi to vyšlo. Na prémii byl druhý za Matthewem Teggartem z týmu Wiv SunGod a díky tomu byl jistým vítězem vrchařské soutěže. Stačilo mu dojet až do cíle. A to nebyl žádný problém.

 

Poslední etapa Kolem Antalye už do celkového pořadí nezasáhla. Tým Uno-X kontroloval průběh etapy a v rovinatém profilu to nebyla moc složitá práce. Hromadný dojezd byl prakticky nevyhnutelný. Jakub Mareczko neměl ve finiši týmovou podporu, protože tým Alpecin - Fenix v Turecku zdecimovala střevní chřipka a pády. To mu však vůbec nevadilo, využil sprinterského vlaku týmu Human Powered Health, který mu rozjel perfektní sprint.

Mareczko zvítězil poprvé po přestupu do Alpecin - Fenix a připsal si své 45. profesionální vítězství. Druhý dojel Arvid de Kleijn (Human Powered Health) a třetí Matteo Malucelli (Gazprom - RusVelo).

V celkovém pořadí se z vítězství raduje Jacob Hindsgaul, druhý skončil Alessandro Fedeli (Gazprom - RusVelo) a třetí Luc Wirtgen (Bingoal Pauwels Sauzen WB). Hindsgaul vyhrál také bodovací soutěž.