Odchod Felixe Großschartnera z BORA - hansgrohe je poměrně překvapivý, protože celek Ralpha Denka si zakládá na závodnících z německojazyčných zemí. Rakušané mají v BORA - hansgrohe vždy vynikající pozici a Großschartner, rodák z Welsu, zde během pěti let objel sedm Grand Tours, včetně dvou ročníků Tour de France a vyhrál šest závodů. Nabídka z tak silného a bohatého týmu, jakým je UAE Emirates, se však těžko odmítá. 

"Jsem nadšený, že se mohu připojit k týmu a těším se na budoucí výzvy. Je to jeden z nejlepších týmů na světě a jsem si jistý, že mé jezdecké kvality jsou pro tým přínosem a že pomůžu k dosažení dobrých výsledků," říká osmadvacetiletý cyklista, který s velkou cyklistikou začínal v silném domácím týmu Felbermayr - Simplon Wels a už na Okolo Rakouska v roce 2015 dokázal, že je velmi silný v kopcích, když vyhrál vrchařskou soutěž. Později se stal týmovým kolegou Jana Hirta v CCC a poté přestoupil do BORA - hansgrohe. 

Großschartner je kvalitním vrchařem, vloni skončil desátý na Vueltě, před třemi lety vyhrál náročný etapák Okolo Turecka a vyhrál také etapy na Kolem Alp a Okolo Burgosu. V UAE Emirates by však měl především pomáhat. "Felix je velmi talentovaný jezdec a jsme rádi, že ho můžeme přivítat v týmu. Jsme přesvědčeni, že dokáže pomoci týmu, když ho budeme potřebovat, a že dostane i nějakou příležitost jet na sebe," říká Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates. 

Novak pomůže krajanovi Pogačarovi 

Domen Novak letos zaujal především dobrými výkony v horách na Giro d'Italia a pomohl Mikelu Landovi ke konečnému třetímu místu. Hodně vidět byl také na Okolo Slovinska, kde byl v úvodní etapě jediným soupeřem Tadeje Pogačara a Rafala Majky a v celkovém pořadí obsadil třetí místo. Sedmadvacetiletý cyklista tráví šestou sezónu v Bahrainu a odchod do UAE Emirates k Pogačarovi se zdá být zcela logickým krokem. 

"Jezdit za UAE Emirates po boku takového šampiona, jakým je Tadej Pogačar, bylo mým snem. Teď se mi splnil, jsem tím poctěn a jsem vděčný za důvěru, kterou mi projevili. Nemůžu se dočkat," řekl Novak stručně k prvnímu velkému přestupu své profesionální kariéry. "Novak se za dobu, kdy jezdí mezi profesionály, hodně vypracoval. Myslíme, že týmu může hodně nabídnout, zejména v horách," dodává Gianetti.