Už se samozřejmě spekuluje o tom, proč k této změně došlo a smlouva s Teunissenem nakonec nebyla uzavřena. Je totiž možné, že Olav Kooij má v úmyslu tým po příští sezóně opustit. A v takovém případě nemá smysl přivádět mu nepochybně dražšího Teunissena, který měl navíc uzavřít víceletý kontrakt. McLay podepsal smlouvu na jeden rok. 

Každopádně Visma Kooijovi stále věří a proto posiluje sprinterský vlak. „McLayovy zkušenosti a schopnosti dokonale odpovídají naším cílům a jsme přesvědčeni, že bude mít velký vliv. Je to velmi zkušený lead-out a to je přesně to, co jsme hledali,“ říká Grischa Niermann.  „Zejména Démarovi rozjel několik působivých spurtů na Tour a my doufáme, že v příští sezóně dokáže totéž pro Olava Kooije v našem týmu.“

20200311PNC013-A.S.O._Fabien_Boukla.jpg

McLay byl dříve sprinterem, který se dokázal prosadit zejména díky svému umění najít si dobrou pozici a odvaze ve spurtech. Nikdy se neprosadil do úplné špičky a v přetlaku sprinterů v týmu Arkéa se z něj postupně stal rozjížděč spurtů, především pro Arnauda Démara.

„Těším se, až se připojím k týmu. Visma-Lease a Bike má skvělé výsledky ve zlepšování jezdců, a přestože jsem už spíš konci vývojové křivky, myslím, že je stále co zlepšovat. Mými ambicemi je odvádět co nejlepší práci pro tým a konkrétně v lead-outu pro Olava,“ dodává McLay. 

Visma má jediného ryzího sprintera, už zmíněného Kooije, ale v sestavě zůstává mimořádně rychlý Wout van Aert a také přichází mladý Matthew Brennan, který je rychlý, ale také poměrně všestranný. McLay však bude k dispozici především Kooijovi, u kterého zatím není jasné, na jaké závody se dostane. Letos debutoval na Giro d'Italia a vyhrál jednu etapu. Celkem vyhrál osm závodů, sedm na úrovni WorldTour. Dostane příležitost na Tour de France už příští rok?