Tým UAE Emirates musí po letošní Tour de France posílit a po Timu Wellensovi, Felixi Großschartnerovi a Domenu Novakovi přichází zatím největší hvězda - Adam Yates. Vítěz osmnácti profesionálních závodů, včetně celkového pořadí Okolo Katalánska, UAE Tour, Okolo Turecka a Deutschland Tour, podepsal smlouvu do konce roku 2025. UAE Emirates se tak v kolektivní síle aspoň trochu přibližuje konkurenčním sestavám Jumbo - Visma a Ineos Grenadiers. 

"Jsem opravdu nadšený, že se mohu připojit k týmu UAE Emirates. V průběhu let jsem viděl, jak tým roste, a takovou příležitost jsem nemohl odmítnout. Cítím, že vstupuji do svých nejlepších závodních let a tým ze mě dostane to nejlepší. Těším se, že budu jezdit s mnoha špičkovými jezdci a že přispěji k tomu, aby se tým stal světovou jedničkou," říká Yates v krátké tiskové zprávě týmu. 

Během dvou let v Ineosu nedosáhl na očekávané výsledky. Na loňské Vueltě skončil čtvrtý a na letošní Tour de France devátý, ale britská sestava si od něj nepochybně očekávala trochu víc. Yates má na kontě už pět umístění v první desítce na dlouhých etapových závodech, ale o něco úspěšnější je na týdenních a krátkých etapácích. Na těch dostane dostane příležitost i v UAE Emirates, ale na Grand Tours zůstává jedničkou týmu Tadej Pogačar a v hierarchii týmu bude také za nadějnými mladými lídry Juanem Ayusem a Joaem Almeidou.

"Jsme velmi rádi, že můžeme Adama přivítat v našem týmu," přidává svůj pohled Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates. "Jeho schopnost vyhrávat a dosahovat špičkových výsledků v nejrůznějších závodech je velmi působivá a prokázal, že stále má velký talent. Všichni víme, že je to všestranný závodník, a věříme, že se bude hodit do našeho týmu, protože budeme pokračovat v posilování týmu pro nadcházející roky."