Kde se vůbec vzala myšlenka projekt zrealizovat? 

Ihned po příjezdu z Francie, kde jsme zdolali na silničních kolech legendární větrnou horu Mount-Ventoux a to 3x ze tří míst do 24 hodin. Byl to nádherný zážitek spojený s pohybem, ještě dnes je stále v nás hluboce zakořeněn. Hledali jsme marně další výzvy v ČR, nabídka nebyla žádná. Založili jsme tedy neziskový Klub 3xTOP.cz, z.s, s mottem „Impuls k pohybu a skvělým zážitkům“ a připravili tak projekt pro širokou veřejnost „trasy 3xTOP.cz“ v Beskydech, v Jesníkách a nejnovější trasa je na Jižní Moravě - Pavlov.cz a pro tento rok máme v plánu zrealizovat 1 trasu na Slovensku u našeho partnera  Resort Levočská Dolina. Každý kdo přijme výzvu, tak zažije nezapomenutelných 24 hodin na trasách 3xTOP.cz a zároveň se stane členem klubu 3xTOP.cz.

S čím vším jste se museli v průběhu realizace projektu vypořádat? Co byla nejobtížnější fáze?

Se zajištěním servisu pro cyklisty, označením tras, mobilní aplikace, kontrolních bodů, propagací a také s dodržením rozpočtu projektu.  Nejobtížnější pro nás bylo zajištění servisu v kontrolních bodech beskydských tras, kde jsme chtěli umístit servisní stojany s nářadím pro cyklisty. Nečekali jsme však, že cena pořízení stojanů bude tak vysoká! Napadla nás tedy levnější varianta - servisní zástěry s cyklonářadím a pumpou. Vše je dnes tak k dispozici v kontrolních bodech beskydských tras k zapůjčení zdarma a to nejen zdolatelům tras 3xTOP.cz. S rozjetím mobilní aplikace 3xTOP.cz to rovněž nebylo jednoduché. 

Z čeho máte největší radost? V čem je podle Vás největší přínos projektu?

Jsme rádi, že se podařil připravit projekt, který má smysl. Každý z nás v životě hledá nějaké výzvy a velmi nás těší, že náš projekt může být pro někoho jednou z nich. Největší přínosem projektu je, že je tady připraven produkt „trasy 3xTOP.cz“, pro všechny kdo mají nebo budou mít rádi pohyb. Nepřijdou tak o tento mimořádný zážitek. Nesmíme však opomenout taktéž přínos ve zvýšení komfortu na beskydských trasách 3xTOP.cz – servis, označení tras a mobilní aplikace.

Aplikaci si můžete stáhnout na Google Play nebo Appstore.

Pevně doufáme, že bude tras přibývat i mimo Beskydy a Jeseníky :-) Děkujeme za rozhovor.

Foto: Pavel Bědajánek (vpravo)