Celkové výsledky:

Český šestičlenný tým (Nikola Bajgerová, Eliška Kvasničková, Kristýna Zemanová, Barbora Parmová, Nela Slaníková a Barbora Jeřábková) byl vidět nejen díky výraznému cyklistickému oděvu, ale o pozornost si řekl především svými obdivuhodnými výkony. Za zmínku stojí především bílý dres pro nejlepší juniorku a 5. místo v celkovém pořadí, které v průběhu víkendu vybojovala Eliška Kvasničková. Kristýna Zemanová si z vrchařské soutěže odváží prvenství a oblékla důkazný modrý dres.Vše korunovala celkovým 3. místem v celkovém pořadí Nikola Bajgerová.

Průběžné výsledky závodu:

Ve čtvrtek 16. 6. byly pro elitní ženy a juniorky připraveny v areálu Amstetten/St. Pölten/Herzogenburg první dvě etapy – časovka a tzv. kritérium. Již po prvním dni se Nikola Bajgerová radovala ze 3. místa a modrého dresu, Eliška Kvasničková zahájila vedení soutěže juniorek. Po prvních jízdách navíc obsadila celkové 7. místo. 

Další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Nikola Bajgerová se po páteční etapě posunula na 2. místo v celkové klasifikaci. Dres nejlepší juniorky si udržela Eliška Kvasničková a k úspěchům týmu se přidala i Kristýna Zemanová. Ta posbírala body na traťových prémiích a oblékla se do modrého dresu určeného nejlepší vrchařce.

V sobotní etapě na Womens Tour vybojovala Kristýna Zemanová 3. místo a nadále udržovala vedení ve vrchařské soutěži. V celkové klasifikaci se posunula na 4. místo. Nikola Bajgerová. Prvenství v bílém pro nejlepší juniorku nepustila Eliška Kvasničková. 

Na progres závodnic po nedělním klání pak odkazují celkové výsledky.

Děkujeme dámám za skvělou reprezentaci. Přejeme mnoho dalších společných či individuálních úspěchů v cyklistickém světě.