166 km, 2631 výškových metrů, jedna vrchařská dvojka a pět trojek. Poslední (1,8 km, 7,3 %) 10 km před cílem. Závěrečné 4 km jen mírně zvlněné.

Už 6 km po startu jela vpředu šestice ve složení Juri Hollmann (Alpecin-Deceuninck), Rune Herregodts (Intermarché-Wanty), Patrick Gamper (BORA-hansgrohe), Raúl García Pierna (Arkéa-B&B Hotels), Fausto Masnada (Soudal-Quick Step) a Joey Rosskopf (Q36.5). Najeli maximálně ke 4 minutám. 

Po vrchařských prémiích šel nejintenzívněji Juri Hollmann, který po čtyřech letech v Movistaru přestoupil pro letošek do Alpecinu. Takže už po prvních třech vyhraných měl pro zítřek jistý vrchařský dres. Pochopitelně pokud etapu dokončí. A jelikož dostal šanci, přidal ještě další dvě z celkových šesti.

V pelotonu bylo zajímavé to, že třetí vrchařskou prémii po odjetých 90 km nepřežil muž ve žlutém Majkel Zijlaard (Tudor) a společně s několika dalšími jezdci odpadl z pelotonu. Signál pro jeho spolujezdce, že už nemusí pracovat na čele hlavní skupiny, kde je vystřídal Movistar, věříc ve schopnosti Alexe Aranbura.

Zrušit dosavadní stereotypní průběh etapy se rozhodl při stoupání na čtvrtou VP (0,7 km, 12,7 %) 36 km před cílem 19letý Jan Christen (UAE Emirates), k němuž se přidali David Gaudu (Groupama-FDJ) a Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), ale vydrželo jim to sotva 4 km.

Uprchlíci měli k dobru stále kolem 1,5 minuty, takže na sjíždění se začali podílet kromě Movistaru i vybraní jezdci Visma-LaB (pro van Dijka?), Lidl-Trek (pro Consonniho a Nyse) a Decathlonu (pro Godona a Vendrameho). Nejvíc v těchto pasážích dřel matador světového pelotonu Robert Gesink z nizozemského týmu. 9 km před cílem bezprostředně po poslední VP se jim podařilo únik zlikvidovat.

A mohl začít finální souboj o etapu ze skupiny čítající téměř 90 závodníků. Tohle umění dnes bravurně zvládli jezdci Decathlonu. Na sto padesátce vyrazili do závěrečného spurtu ve dvojici za sebou a tak také proťali cílovou pásku. Vyhrál Dorian Godon před Andreou Vendramem. Třetí skončil Gianni Vermeersch z Alpecinu.

Vypadá to, že s příchodem nového silného titulárního sponzora se francouzskému týmu začalo o poznání více dařit. Zatímco loni posbírali za celou sezónu 9 výher, letos už jich mají na kontě 11.

Jako bonus Dorian Godon včera zvládl prolog jako čtvrtý nejrychlejší, takže díky dnešním bonifikačním vteřinám oblékl po etapě žlutý dres!

Dorian Godon: „Celý tým odvedl skvělou práci, stejně jako se to děje od začátku sezóny. Jaakko Hänninen pracoval na dostižení uprchlíků. Na vrcholu posledního stoupání jsem zaostal, ale Jordan Labrosse a Bruno Armirail mě přivezli zpátky do pelotonu 3 km před cílem. Pak nás dovezl do perfektní pozice Nicolas Prodhomme, který je vrchař. Nakonec jsme dosáhli double s Andreou Vendramem a já jsem získal dres lídra, to je opravdu pěkné. Je to moje první vítězství na WorldTour závodě. Byl jsem trpělivý a dnes jsem byl odměněn. Žlutý trikot? To je bonus."

Josef Černý byl klasifikován na 121. (+10:43) a Pavel Bittner na 153. místě (+17:11).