Ve Francii se jela další sprinterská etapa. Zatím je to všechno o bonifikacích, takže kromě cílových jsou mimořádně důležité i ty z rychlostních prémií.

"Celý závod jsme měli pod kontrolou. Dneska to bylo hodně těžké, dlouhá etapa a foukal silný vítr, takže na terezíny a hodně potrhané. Kluci se v posledních desítkách kilometrů starali o to, aby to přijelo do cíle pohromadě, lépe řečeno, aby se Šimon s Dominikem dostali ke spurtu. Všichni odvedli výbornou práci. Zprvu se starali hlavně Honza Kašpar s Filipem Řehou, s blížícím se finišem pak přišel na řadu Jirka Petruš. Mělo se jet na Šimona, ale celé to nakonec v tom chaosu vyšlo tak, že Dominik byl pátý a Šimon šestý. Šimon je průběžně čtvrtý a my uděláme zítra všechno pro to, abychom se pokusili přivézt z Francie bednu," okomentoval etapu Jarda Friede.

"Zase pršelo. Hodně na bočním větru. Takže to bylo o poziční jízdě, umění jezdit na terezínech a na výkon. Nám se dařilo být stále v čelních skupinách. Závodilo se v podstatě celý den. Poslední dvoustovka trochu stoupala, my jsme na levé straně oproti té pravé malinko ztratili rychlost a bylo po bonifikacích. Ty nám těsně utekly i na první rychlostní prémii, kde byl Šimon čtvrtý. Škoda, ale myslím že celkově hodně slušné, zatím pro nás super závod," doplnil Dominik Neuman.

Čas vítěze, jímž se stal Pierre Barbier a čtvrtý byl jeho brácha Rudy (oba Philippe Wagner/Bazin), získala necelá padesátka lidí. Vítěz etapy se posunul do čela průběžného pořadí, jelikož dosavadní lídr dnes zaostal. Tím pádem poskočil i Šimon Vaníček, na 4. místě ztrácí na Barbiera, který kromě cíle posbíral další vteřinky na prémiích, vteřin 17, ovšem na třetí flek pouhou vteřinku a na 2. místo čtyři. Samozřejmě nahlíženo z opačného pólu, za Šimonem je narovnáno do 5 vteřin sedm lidí atd.

Jedna věc jsou konkrétní výsledky, druhá ale výkon a projev týmu a třetí i zkušenosti ze závodů v této části Evropy. Všechny tři jevy hrají ve prospěch cyklistů ATT Investments a tým poté, co se dostal z četných jarních nemocí a zranění, je viditelně na vzestupu.