Třetí etapa nabídla na 165 km 850 výškových metrů. Nejtěžší stoupání měřilo 2,3 km s průměrným sklonem 2,9 %. Hromadná koncovka byla jasná předstartovní prognóza.

Tentokrát se prosadil Ital Filippo Fortin z německého Maloja, Rumun Eduard-Michael Grosu z polského Mazowsze byl stejně jako včera druhý. Pavel Kelemen dojel na 4. místě
(na titulním snímku s číslem 151 vedle Petra Klaboucha).

V 60členné skupině, která přijela do cíle v čase vítěze, mělo ATT Investments čtyři závodníky a v součtu umístění se posunuli na 4. místo v týmové soutěži. Matúš Štoček jako nejlépe postavený je na průběžném 10. místě.

O průběhu etapy nám rozšířil povědomí Petr Kaltofen: "Prvních sto kilometrů se jelo po dálnici. Na 70. km ve vysoké rychlosti ve sjezdu hromadný pád, který jsem snad ještě neviděl. Dobrých padesát lidí leželo po šířce obou i odstavného pruhu. Kolem deseti závodníků odváželi sanitky do nemocnice. Nejdřív se čekalo na sanity, aby vůbec mohli jet za pelotonem. Zbytek po dálnici byl neutralizovaný. V cílovém městě okruhy, pravá levá, odstavená auta, nekvalitní silnice, chaos. Kluci to dobře rozjeli Pavlu Kelemenovi, škoda samozřejmě pódia, ale čtvrté místo s ohledem na to, co se v průběhu etapy dělo, bereme jako úspěch. I to, že se nikomu z našich nic vážného nestalo. Zítra tedy poslední příležitost výsledek ještě vylepšit."