Úvodních 60 kilometrů etapy vedlo jezdce po rovině do vnitrozemí. Ihned po startu unikla pětičlenná skupina, ze které se později vytvořila spolupracující čtveřice, jež si vypracovala až šestiminutový náskok a únik dne dotáhla do cíle. V kopcovité druhé polovině závodu byl nejsilnější francouzský jezdec Mathis Le Berre z týmu Côtes d'Armor-Marie Morin, který s náskokem projel finišem na první pozici a oblékl se tak do žlutého trikotu.

V závěru peloton hodně zrychloval a vypadalo to, že jezdce v úniku dostihne. To se ale nepodařilo a vítěz si udržel náskok 20 vteřin. Etapa vlastně nic dramatického nepřinesla a jsem rád, že jsme absolvovali závod bez pádu a v hlavní skupině se udrželi všichni naši jezdci. Jen pro Daniela Babora už byly kopce v závěru příliš těžké. Prudké kilometrové stojky byly dnes opravdu hodně nepříjemné,“ popsal průběh prvního dne sportovní ředitel Vladimír Vávra.

Zítřejší 2. etapa z Le Neubourg do Forges les Eaux měří 187 km a na její trase čekají jezdce 4 vrchařské a 2 sprinterské prémie. „Profilově by zítřejší závod měl být lehčí a odhaduji, že se jezdci opět budou snažit o úniky. Máme v plánu se také pokusit do některé ze skupinek doskočit a ukázat se,“ doplnil Vladimír Vávra.

Účastníci Okolo Normandie absolvují celkem 7 etap s nedělním dojezdem v Caen.