Legendární Španěl si chce svou poslední závodní sezónu užít na plno. Začne na Mallorca Challenge, následně objede etapové závody Okolo Valencie, Okolo Murcie, Okolo Andalusie a jednorázovku Strade Bianche. Později přidá Okolo Katalánska, nebo Kolem Baskicka a ardenské klasiky Valonský šíp a Lutych - Bastogne - Lutych. Hned poté objede Giro d'Italia. V červnu si odpočine, zvaží start na domácím šampionátu, vynechá Tour de France, postaví se na start Clasicy San Sebastian a Vuelty. O účasti na Kolem Lombardie a světovém šampionátu se teprve rozhodne. 

Valverde si i ve věku 41 let věří a doufá v dobré výsledky: "Necítím se jako 41letý závodník. Vím, že to je můj věk, že mému tělu je 41 let, ale moje hlava si myslí, že mi je pouhých 23. Fyzicky se cítím velmi dobře, jsem motivovaný vyhrát další závody. Jsem hrdý na to, čeho jsem dosáhl," říká v rozhovoru s deníkem AS. 

"Nechtěl jsem skončit během pandemie v roce 2020, nebo po zranění na Vueltě v roce 2021," vysvětluje. Valverde sice skončí se závoděním, ale není unavený cyklistikou a nepřestane jezdit na kole: "Bude to asi docela úleva a zároveň smutek, ale také budu spokojený. Nepřestanu jezdit na společné tréninky ve skupině, ale už to bude bez stresu a tlaku na výsledky."

Valverde je spokojený se svými výkony, zejména s tím, že je ve 41 letech schopný soupeřit s mladými jezdci, kteří vládnou současné cyklistice: "Dokážu závodit s Pogacarem, Van der Poelem a Evenepoelem. Co víc si přát? Čeká mě 21. sezóna a snad na dobré úrovni. Pokusím se pomoci mladším kolegům, kteří se pomalu zlepšují, jako je Enric Mas. Vypadá to jako taková třešnička mé kariéry." 

Valverde zůstane v cyklistice i v dalších letech. Stále má platnou smlouvu s Movistarem, i když už nebude závodit: "Ano, mám smlouvu na další dva roky. V roce 2023 budu dělat ambasadora a některé dny sednu do doprovodného auta. Uvidí se, zda mé povolání v budoucnu půjde touto cestou, nebo nějakou jinou."