Čtvrtá etapa Kolem Valencie byla nejtěžší z celého 69. ročníku. Nejdéle v úniku vydržela čtveřice Vasil Kirijenka (Sky), Michal Kwiatkowski (Sky), Cristian Rodriguez (Caja Rural Seguros RGA) a Reto Hollenstein (Katusha Alpecin). Ti vydrželi až do předposledního kopce, kde si vystoupil Kirijenka a po důrazném zrychlení Astany se velmi snížil náskok zbylé trojice. 

To vyprovokovalo další závodníky k útokům. Odjeli Sep Vanmarcke (EF Drapac) a Giovanni Visconti (Bahrain Merida). Následně Visconti nastoupil opět, tentokrát s Michalem Kwiatkowskim a pokračovali sami a spolupracovali dobře, ale šest kilometrů před cílem se Visconti Poláka zbavil. V nájezdu do cílového stoupání měl Visconti 17 vteřin náskoku na skupinu Alejandra Valverdeho (Movistar). Tři kilometry před cílem byl i on dostižen a začala naháněná největších favoritů.

Primož Roglič (LottoNL Jumbo) rozjel ostré tempo a zmenšil vedoucí skupinu. Překvapivě brzo odpadli jezdci Sky v čele s Woutem Poelsem. Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) se držel mezi sedmi nejlepšími a po útoku Amara Antunese (CCC Sprandi Polkowice) se objevil na čele skupiny a pracoval pro Adama Yatese (Mitchelton-Scott). 

Právě Adam Yates byl dalším útočícím závodníkem. Jezdci Astany ho udržovali nablízku a dojeli, ale Alejandro Valverde si vše v klidu hlídal. Podruhé to zkusil Portugalec Antunes, jeho útok pokryl Adam Yates a pokračoval sám. Tentokrát byl velmi nebezpečný, vypracoval si náskok, ale v prudkých pasážích všichni trpěli a nebyli od sebe daleko. Sjet se ho pokusil Primož Roglič, ale nepodařilo se mu to a až 300 metrů před cílem se zvedl Alejandro Valverde a bez problémů dojel a předjel Yatese. 

Valverde vyhrál s náskokem čtyř vteřin před Yatesem a pěti vteřin před Luisem Leonem Sánchezem (Astana). Čtvrtý skončil mistr Španělska Jesus Herrada (Cofidis) a pátý Primož Roglič. Roman Kreuziger dojel na výborném osmém místě s odstupem 18 sekund. 

Roman byl po etapě spokojený nejen se svým vykonem, ale i s počasím: ,,Etapa byla hodně intenzivní, únik odjel až po nějakých 65 kilometrech a pak se začal nahánět Sky s Movistarem. Takže část závodu, kdy se moc nejelo, byla hodně krátká a od 80. kilometru se zase poměrně jelo, byla to hodně kvalitní etapa. V závěru to bylo do tři kilometry dlouhého, hodně prudkého kopce, byly tam úseky kolem dvaceti procent, takže to nebylo úplně pro mě. Škoda, že byl Adam Yates dostižen před koncem, ale Valverde dokazuje, že je zase v neuvěřitelné formě po zranění."

,,Dneska bylo sucho, až na jeden sjezd, kdy jsme vyjeli hodně vysoko, ale počasí bylo dobré, i když bylo chladno, tak bylo sucho. Bohužel zítra to nevypadá moc dobře, ale snad to bude v pohodě."

Celkově vede Valverde s náskokem 14 sekund před Sánchezem. 26 sekund ztrácí třetí Jakob Fuglsang (Astana). Čtvrtý je nově Adam Yates a pátý Jesus Herrada. Roman Kreuziger je osmý, se ztrátou 57 sekund. 

Foto Movistar