Pavel Bittner (DSM) útočil s dalšími závodníky asi 60 kilometrů před cílem 255 kilometrů dlouhé klasiky. Dostal se až do čelní skupiny a 30 kilometrů před cílem zkusil nástup také Zdeněk Štybar (Quick-Step Alpha Vinyl). Nakonec však ani jeden z českých klasikářů nevydrželi v popředí až do úplného finiše. V posledních 30 kilometrech závodu byl aktivní zejména Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ale na čele se objevoval a útočil Wout van Aert (Jumbo - Visma).

Belgičan nepůsobil zrovna čerstvým dojmem a oproti své nejlepší kondici nedokázal utrhnout soupeře, avšak neustále se držel v popředí a nic mu neuteklo. K Tratnikovi, který jel sám v úniku, se 16 kilometrů před cíle přidali Italové Andrea Piccolo (EF Education - EasyPost) a Samuele Zoccarato (Bardiani - CSF Faizané). V posledním okruhu dlouhém 12 kilometrů došlo k mnoha útokům z hlavní skupiny. Zkoušel to Van Aert, několikrát také domácí Valentin Madouas (Groupama - FDJ) a další jezdci.

Tratnik byl ve stoupání Bosse du Lezot, 4,3 kilometru před cílem, dostižen útočícím Madouasem, za kterým viseli Oliver Naesen (AG2R Citroen) a Van Aert. Skupina nedokázala soupeřům ujet a nezničitelný Tratnik to proto zkusil ještě jednou ve výjezdu Bois de Kerlucas 3,5 kilometru před cílem. Opět zareagoval Van Aert, Slovince dostihl, ale ani tentokrát soupeřům z hlavní skupiny neodjeli. 

2,3 kilometru před cílem nastoupil Ion Izagirre (Cofidis), také neúspěšně. Poté už se všichni smířili se spurtem skupiny a obhájce vítězství Benoit Cosnefroy rozjížděl v posledním kilometru spurt pro Naesena. Za ním však číhali jezdci Lotto Soudal, kteří pracovali pro Arnauda De Lieho. Mladý Belgičan byl papírově nejrychlejším mužem ve skupině, jenže ve stoupavém dojezdu začal spurtovat příliš brzy. Van Aert si vše načasoval mnohem lépe a dojel si pro vítězství před Francouzem Laurancem a dánským mistrem Kampem. De Lie skončil čtvrtý.

Na 42. místě se ztrátou 1:25 dojel Bittner, štybar ztratil přes 6 minut a Josef Černý (Quick-Step Alpha Vinyl) nedokončil.