Pozitivní test na koronavirus zastavil belgického šampiona těsně před vrcholem sezóny. Kvůli covidu musel vynechat monument Kolem Flander a také nemohl obhajovat triumf na Amstel Gold Race. A jistý nemá ani start na Paříž - Roubaix. Dva týdny po infekci se cítí být zcela zdravý a připravuje se v Calpe. Ale tým zatím nechce potvrdit, zda Van Aerta uvidíme na startu Pekla severu.   

Tým Jumbo - Visma chce svému lídrovi vyhovět, ale záležet bude především na lékařích. Richard Plugge, ředitel nizozemského týmu, dává přednost zdraví svého jezdce před startem na Roubaix. Podle HLN.be rozhodne lékařský personál týmu. Van Aert dostal povolení začít s tréninkem už minulou středu a ve čtvrtek 14. dubna se tým Jumbo - Visma chystá na prohlídku dlážděných sektorů Paříž - Roubaix a ve stejný den by se mělo rozhodnout o Belgičanově účasti. 

"S naším lékařským personálem jsme se jasně dohodli, že budeme radši opatrní. Neznáme dlouhodobé účinky Covidu. Vaše srdce, svalový metabolismus, plíce - to vše může být zasaženo. Než se rozhodneme, budeme provádět rozsáhlé testy," řekl Plugge pro HLN.be. Podle týmu je možné, že Roubaix absolvuje jako domestik ve prospěch svých kolegů. To se zdá být poměrně nereálné. Van Aert by měl mít i navzdory covidu nejlepší výkonnost a největší šanci na vítězství z celého týmu Jumbo - Visma.  

Debut na Lutychu 

Van Aert je odhodlán vytěžit z jarní sezóny co půjde a chce i poprvé vyzkoušet nejstarší monument Lutych - Bastogne - Lutych. Kopcovitý závod často vyhrávají vrchaři, loni to byl Tadej Pogačar a o rok dříve Primož Roglič. Van Aert je také velmi kvalitním vrchařem a špičkovým klasikářem. Bez šance na vítězství určitě není. La Doyenne nikdy nebyla v jeho závodním programu, ale protože vynechal Flandry a Amstel Gold Race, cítí se psychicky i fyzicky svěží. Jeho účast na Lutychu nijak neovlivní zbytek sezóny. Vysokohorský trénink před Tour de France je plánován až od května. 

Jumbo - Visma bude mít na L-B-L špičkový tým s Rogličem, Jonasem Vingegaardem a Tiesjem Benootem. Van Aert by mohl těžit z týmové taktiky a kolektivní převahy. Konkurence bude tvrdá, na závod se chystají Tadej Pogačar, Julian Alaphilippe, Tom Pidcock a další hvězdy.