Prestižní belgická klasika se opět rozhodovala v cílovém stoupání k pevnosti nad městem Namur. Zde to Mathieu van der Poel (Alpecin - Deceuninck) velmi dobře zná ze závodu světového poháru v cyklokrosu, který už několikrát vyhrál. Velkou cenu Valonska však vyhrál poprvé v kariéře a zaokrouhlil počet silničních vítězství na čtyřicet.

Tříkilometrové strmé stoupání částečně po dlažbě bylo hodně náročné. Většinu výjezdu držel tempo tým Intermarché - Wanty Gobert pracující pro Biniama Girmaye. Pře eristrejským klasikářem jeli tři jeho týmoví kolegové a Girmay měl díky tomu výbornou pozici do závěru. Hned za ním však číhali Van der Poel s Jasperem Philipsenem (Alpecin - Deceuninck), vyčkávající na cílovou rovinku.   

Ne všichni chtěli o vítězství spurtovat. Dylan Teuns (Israel - Premier Tech) chtěl vedoucí skupinu roztrhat a proto zaútočil. Okamžitě se k němu připojil Španěl Gonzalo Serrano (Movistar) a vytvořili si malý náskok před soupeři. Van der Poel neútočil, čekal na závěrečné desítky metrů. V poslední zatáčce před cílem dotáhl skupinu k vedoucí dvojici a okamžitě začal spurtovat. Udržel za sebou silného Girmaye a zvítězil. Třetí skončil Serrano, čtvrtý Teuns a pátý Corbin Strong (Israel - Premier Tech). 

Van der Poel by měl nyní odcestovat do Austrálie, kde ho příští středu čeká první start ve smíšené štafetě. Po neúspěšné Tour de France se opět dostal do dobré formy. Před poslední částí sezóny objel pouze menší klasiku Druivenkoers - Overijse, vyhrál dva závody kermesse (belgická kritéria) a nyní i prestižní valonskou jednorázovku. Na světový šampionát je připraven, což je pro fanoušky skvělá zpráva. Dobrou formu má po žaludečních problémech také Girmay. Kvůli zdravotním potížím musel vzdát GP Montréal, ale už je zpět v plné síle.