Samozřejmě za předpokladu, že jeho tým Corendon-Circus bude na tyto WorldTour podniky pozván: „Je to náš plán, věřím, že dostaneme přidělenu divokou kartu,“ říká Van der Poel.  

Po březnových závodech v Itálii se chce přesunout na sever Evropy a absolvovat dlážděné klasiky: Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Tour of Flanders, Paris-Roubaix a Brabantský šíp, jediný v tomto seznamu se statutem „pouze“ 1.Pro. 

Není zatím jasné, zda jeho silniční sezóna začne už v únoru, stejně jako letos, a zda ke konci dubna bude obhajovat titul z Amstel Gold Race (viz foto). V každém případě po klasikách přepne na bajky: „Chvilku si odpočine a potom se bude soustředit na květnové závody světového poháru,“ řekl manažer týmu Corendon-Circus Christophe Roodhoft. Z tohoto prohlášení plyne, že v úvahu připadá i Nové Město na Moravě, kde se jede SP ve dnech 22.-24.5.!

Hlavním cílem Van der Poela na horských kolech budou samozřejmě olympijské hry v Tokiu. Závody jsou na programu hned v prvních dnech olympiády 27. a 28. července. "Tokio je můj velký sen," řekl Van der Poel. „Druhou velkou výzvou je pro mě Grand Tour, rád bych jel španělskou Vueltu."

Tým Corendon-Circus na sezónu 2020 posiluje. Stijn Devolder sice odešel do důchodu, ale přichází Kristian Sbaragli z Israel Cycling Academy, velmi pravděpodobný je i příchod Sacha Modola z EF Education First. Dalšími nováčky v týmu jsou 20 letý Francouz Antoine Benoist, třetí z právě uplynulého evropského cyklokrosového šampionátu v Silvelle v U23, 27 letý vrchař Floris De Tier (NED) z Jumbo-Visma, 23 letý Senne Leysen (BEL) a 26 letý Oscar Riesebeek (NED), oba z končícího Roompot, 18 letý britský talent Ben Tulett, juniorský mistr světa v cyklokrosu z února tohoto roku, Louis Vervaeke, 26 letý Belgičan, který přichází ze Sunwebu, a také Petr Vakoč! 

Petr Vakoč druhý na Brabantském šípu 2017

Předtím, než Mathieu na jaře přešaltruje na silnici a bajky, soustředí se na světový titul v cyklokrosu, který bude obhajovat 2. února ve švýcarském Dubendorfu: „Mistrovský dres je mým jediným skutečným cílem cyklokrosové sezóny 2019-2020!