Poraněné rameno a otřes mozku konstatovali lékaři i u týmové kolegyně Van Vleuten Amandy Spratt (Mitchelton-Scott). Naopak Marianne Vos (CCC-Liv) vyvázla jen s oděrkami a v závodě pokračuje. 

Dnešní etapa končila téměř 6 km stoupáním o průměru 8,1%. V něm zaútočila 3,5 km před cílem dvojice Van der Breggen (Boels-Dolmans) s Longo Borghini (Trek-Segafredo) poté, co první část kopce jela špic pro Borghini její kolegyně Lizzy Deignan. Její tempo zredukovalo čelo na pouhých sedm závodnic, mezi nimiž ale nechyběla Niewiadoma, která jela v růžovém dresu poté, co Van Vleuten skončila. Ovšem Polka z Canynon-Sram nebyla schopna na útok reagovat, viditelně se trápila a nakonec o růžový dres přišla. S odjíždějící dvojicí se zkoušela udržet Harvey z Paule Ka, ale vydržela jen chvilku. Potvrdila však své vedoucí postavení v kategorii do 23 let.

Cílovou čáru přejela jako první Borghini, čímž dosáhla na premiérové vítězství na tomto závodě při své deváté účasti. Van der Breggen se do sprintu ani moc nehrnula, protože byla také velmi spokojená. Na Newiadomou najela tolik času, že se ujala před zítřejší poslední etapou vedení v průběžné klasifikaci o 1:10 min právě před Niewiadomou. 

Do cíle dojížděly závodnice v podstatě jednotlivě. Markéta Hájková dokončila 60. z 94 cyklistek, které se dnes dočkaly cíle.  

Markéta Hájková druhá zleva ze závodnic Bepink v růžovém dresu.