Na na 165 km se startem i cílem v Mondorfu 2160 výškových metrů. 4 sprinterské a 6 vrchařských prémií. Po rovině tak 20 km. Jinak nahoru dolů. V závěru 3x 12 km okruh s kilometrovým stoupáním o průměru 6,3%. Z jeho vrcholu převážně klesavých 4,5 km do cíle.

Prvořadým cílem ATT Investments bylo udržet dobyté pozice. Hodně foukalo, od začátku vysoké tempo, nervozita. Peloton se dělil a zase sjížděl. 60 km před cílem zůstalo vepředu přibližně 40 závodníků, mezi nimi Heming, Štoček, Tyrpekl a Camrda, který odtud ale vypadl kvůli defektu.

Následně se podařil únik dvojice, v níž byl i Daniel Turek z Felbermayr-Simplon Wels. Posbíral při tom body do vrchařské i sprinterské soutěže, a dostal se tak po etapě na 3., resp. 4. místo.

Ještě před cílovými okruhy byla dvojice dojeta zásluhou dvou týmů: Baloise-Trek Lions s průběžným lídrem závodu Thibau Nysem a ATT Investments. Týmové zájmy měly přednost před národními.

Čas vítěze, kterým se stal dánský cyklista Kolze Changizi z týmu ColoQuick, získalo 36 cyklistů. Mezi nimi na 10. místě Mika Heming (viz titulní snímek), na 22. Dan Turek a na 28. Karel Tyrpekl.

Před závěrečnou etapou zůstal Mika Heming na 3. místě, v mladících je druhý. Dan Turek poskočil o dvě místa na průběžné 13. V týmech vede ABLOC s Tomášem Kopeckým před Felbermayrem Dana Turka. ATT Investments je 5.

Lídrem závodu je i nadále Thibau Nys z cyklokrosového Baloise Trek Lions.

Mika Heming, druhý v kategorii do 23 let.

Výsledky.