Průměr 46,4 km/h vypovídá o tom, jak se dnes na Solidarnosci závodilo. Nedošlo ani na denní únik, v druhé části etapy sice pár lidí odjelo, ale nebylo to nic významného. 

Do cíle se přířítilo pohromadě 120 lidí a o etapu si to rozdali čistokrevní sprinteři. Tentokrát byl nejúspěšnější elitní zkušený sprinter týmu VolkerWessels Coen Vermeltfoort. Je mu už 35 a jen letos vyhrál už popáté.

Před Pavlem Kelemenem i za ním se umístili sprinterští specialisté. Pavel včera bral ve spurtu balíku čtvrté, dnes šesté místo, zítra je tedy ještě jedna nikoli nemožná šance.

(Zleva) Kivistik, Petruš, Räim, Kelemen, Jakoubek, Štoček (poprvé v dresu slovenského šampiona)

Kromě souboje o etapu se soutěžilo na rychlostních prémiích, bohužel právě to bylo příčinou, že Mihkel Räim klesl na 6. místo průběžné klasifikace. Sice se také snažil, ale jedno čtvrté místo mu k bonifikačním vteřinám nepomohlo. Mihkelovi se sice nepodařilo bodovat, ale Matúši Štočkovi ano, vyhrál druhou prémii.

Tomáš Jakoubek udržel oba dresy, jak bílý v bodovací, tak zelený v soutěži aktivity. ATT Investments je stále nejlepším týmem.

Zítra je tedy stále o co soutěžit. Mihkela posunout dopředu v celkové klasifikaci, Pavel se může pokusit o minimálně pódiové umístění, Tomáš a tým udržet současné postavení.

Jede se 175 km a převýšení nedosahuje ani šesti set metrů. Příležitost bude na třech rychlostních prémiích a pak samozřejmě v cíli.