Byl to hodně náročný den a od startu až do cíle jsme jeli naplno. Na úvodních 75 kilometrech, kdy se pořád nastupovalo, jsme měli průměrnou rychlost 55 km v hodině. Zběsilé tempo se sice trochu uklidnilo, když ujela dvojice jezdců, ale od 95. kilometru přišla dlouhá pasáž s bočním větrem, kde se začalo zase naplno závodit. Peloton se potrhal, naštěstí jsme stejně jako včera, dokázali být vepředu a spolu s hlavní skupinou jsme při nájezdu na cílové okruhy dotáhli jezdce v úniku,“ popsal po dojezdu nejrychlejší jezdec Elkovu Kasper Dominik Neuman.

Ve třech okruzích u Elbeuf sur Seine čekala na cyklisty dvě stoupání – dvoukilometrový táhlý výjezd a prudká 1,5 kilometru dlouhá stojka. Do cíle pak technický sjezd se zatáčkami v ulicích cílového města. „Každý kopec se jel ostře a těsně před vrcholem poslední stojky odjela čtyřčlenná skupina, která ve finiši bojovala o etapové vítězství. Spolu s pelotonem jsme byli kousek za nimi, ale v těžkém závěru se nám nepodařilo jezdce vepředu dojet. Finiš byl hodně na výkonnost. Pozičně jsem na tom byl dobře, ale nechal jsem se zbytečně zavřít v poslední pravotočivé zatáčce. Celkový průměr etapy byl přes 45 km v hodině, taky proto dojela do cíle jen asi 40členná hlavní skupina. Ostatní cyklisté nabrali ztrátu,“ doplnil Dominik Neuman.

Průběžný lídr závodu Mathis Le Berre udržel náskok 7 vteřin před dnešním vítězem Laurencem Pithie. Ve čtvrté části tour kolem Normandie absolvují jezdci 161 kilometrů, z nich závěrečných 50 kilometrů na okruzích kolem cílového Argentanu pojedou po úplné rovině. Šanci tak může dostat i spurter Elkovu Kasper Daniel Babor.