Tým BORA-hansgrohe letos výrazně posiluje. Posledním a zatím nejzajímavějším uloveným závodníkem je Němec Maximilian Schachmann. Cyklista týmu Quick-Step Floors v Belgii končí po dvou letech, kterým předcházelo angažmá v českém development celku Klein Constantia. Letos se Schachmann zařadil k nejvíce nadějným cyklistům současnosti, vyhrál etapu na Giro d´Italia, Kolem Katalánska a Kolem Německa. Dříve byl považován za specialistu na časovky, ale nyní je úspěšný ve zvlněných a kopcovitých závodech. Očekávají se od něj dobré výsledky v kratších etapových závodech a jednou možná i na Grand Tour a v ardenských klasikách. 

BORA-hansgrohe vždy hledá nejlepší německé závodníky. Němci a Rakušané jsou pro zájmy týmu a sponzorů klíčoví. Lídrem sice zůstává Peter Sagan, ale manažer týmu Ralph Denk chce co nejvíce úspěšných Němců. Už má Pascala Ackermanna, který přebírá žezlo nejlepšího německého spurtera od Marcela Kittela a Andrého Greipela a na celkové pořadí Emanuela Buchmanna. Schachmann je třetí talentovaným Němcem do party. 

Kromě Schachmanna získal tým BORA-hansgrohe Jempyho Druckera (BMC) a Oscara Gatta (Astana), čímž byl posílen klasikářský tým okolo Petra Sagana. 

CCC posiluje o muže i ženy 

Lukasz Wisniowski

Několik posil oznámil polský WorldTour tým CCC. Ze Sky přichází Lukasz Wisniowski, který by měl vylepšit tým zejména v klasikách na kostkách. Wisniowski si od přestupu slibuje více příležitostí na velkých závodech. Ve Sky se sotva prosadil. Na jaře dojel druhý na Omloop Het Nieuwsblad, ale nedostal se na žádnou Grand Tour.

Za CCC bude nadále jezdit portugalský vrchař Amaro Antunes, který měl v současném CCC smlouvu i na příští rok. A po dvou letech v Movistaru se pod značku CCC vrací Španěl Victor de la Parte. Pro hromadné dojezdy tým získal italského sprintera s polskými kořeny Jakuba Mareczka. Vítěz 35 profesionálních závodů odchází z Wilier - Selle Italia a poprvé nahlédne do WorldTour. 

Velice zajímavé je také spojení CCC s ženským týmem WaowDeals. Pod názvem CCC budou závodit velké hvězdy ženské silniční cyklistiky, především nejlepší cyklistka historie Marianne Vos a jihoafrická vrchařka Ashleigh Moolman a také Britka Dani Rowe. 

Týmy si rozebírají cyklisty Aqua Blue Sport

Hodně živo je kolem zaniklého irského týmu Aqua Blue Sport. Závodníci si musejí hledat nová místa a některým se to už podařilo. Eddie Dunbar už je členem tým Sky a ihned začal v dresu britského celku závodit v Itálii. Dán Casper Pedersen podepsal na tři roky se Sunwebem a Larry Warbasse na jeden rok s AG2R La Mondiale.

Bývalý britský mistr Adam Blythe se po dlouhých letech vrací do Lotto Soudal. Zde závodil v letech 2010 a 2011, poté vystřídal řadu týmů, ale nikde nevydržel dlouho a nyní se vrací, aby rozjížděl Calebu Ewanovi spurty. Dán Lasse Norman Hansen odchází do belgického celku Corendon - Circus a stane se kolegou Mathieu van der Poela a Adam Ťoupalíka. Corendon - Circus je nyní jen kontinentální tým, ale vedení chce pro příští rok postoupit mezi profesionální kontinentální sestavy. Zatím to však potvrzeno nebylo. 

Zmatky kolem Sosy

Nedávno oznámil tým Trek-Segafredo angažmá kolumbijského vrchaře Ivana Sosy. Jenže Sosa smlouvu s Trekem oficiálně nepodepsal a mezitím změnil agenta, který chce výhodnější podmínky pro svého klienta (a sebe) a proto nadále vyjednává. A nejenom s Trekem, ale také se Sky. Sosa letos zářil v dresu Androni - Sidermec, vyhrál etapové závody Adriatica Ionica, Sibiu Tour a Kolem Burgosu. Ve dvaceti letech patří mezi největší světové talenty a zájem o něj je velký. 

Sosu nemá Trek-Segafredo zatím jistého, ale jiného špičkového vrcheře ano. Z Bardiani - CSF přichází Giulio Ciccone. Útočný vrchař vyhrál etapu na Giro d´Italia už v roce 2016, vyhrál etapu na Kolem Utahu a jednorázovku Giro dell´Appennino. A skončil letos druhý za Ivanem Sosou na Adriatica Ionica.

UAE Emirates posiluje do kopců

Sergio Henao

Tým ze Spojených arabských emirátů patří k nejbohatším sestavám v silniční cykistice, přesto to s posilováním letos nepřehání. Přichází zkušený Sergio Henao, který ve Sky prožil sedm let, celou svou profesionální kariéru. Kolumbijský mistr podepsal smlouvu na dva roky a v UAE Emirates by měl mít více prostoru. Přichází také jeho krajan Cristian Camilo Muñoz, teprve dvaadvacetiletý cyklista, vítěz etapy na Giro d´Italia U23. 

Už dříve UAE Emirates oznámil příchod dalších neoprofesionálů Tadeje Pogačara a Alessandra Coviho (od roku 2020). A z BMC přestupuje Švýcar Tom Bohli, specialista na časovky. 

Affini si vybral Mitchelton - Scott

Ital Edoardo Affini byl letos jedním z nejpších cyklistů v kategorii U23 a to především v časovkách. Dokázal to i na Mistrovství Evropy v Brně, kde získal titul. Je také mistrem Itálie v časovce i silničním závodě s hromadným startem. O závodníka akademie SEG byl mezi profesionálními týmy velký zájem a Affini se nakonec dohodl s australskou sestavou Mitchelton - Scott. 

Affini je letos už čtvrtým závodníkem akademie SEG, který pro příští rok zavítá do WorldTour. Nizozemský tým opouští také Cees Bol (Sunweb), Julius van den Berg (EF - Drapac) a Stephen Williams (Bahrain Merida). SEG Racing Academy je tak jedním z nejúspěšnějších development týmů současnosti. 

Foto Sirotti