Josef Černý si po skončení týmu CCC musí hledat nové angažmá, ale ve výběru nového týmu mu hodně pomohlo vítězství v etapě Giro d´Italia. Podle deníku Het Nieuwsblad se Černý stane závodníkem celku Deceuninck - Quick-Step a bude týmovým kolegou Zdeňka Štybara. 

Deceuninck - Quick-Step v letošním přestupovém období nepodepsal žádného závodníka, pouze prodloužil smlouvy svým současným jezdcům. Patrick Lefevere, ředitel týmu, se zajímal o Marka Cavendishe, kterému skončila smlouva v Bahrain - McLaren, ale nakonec se nedohodli. 

„Už nehledám jezdce pro sezónu 2021. V tuto chvíli mám 28, a i když v příštím roce můžete mít ve svém týmu 32 jezdců, další už nepotřebuji. Už nemám rozpočet,“ řekl Lefevere na začátku listopadu. 

Přesto by se 27letý český závodník mohl stát novou posilou dlouhodobě nejúspěšnějšího týmu světa, protože Lefevere také zmínil, že je nakloněn příležitostem. Deceuninck - Quick-Step už devátou sezónu za sebou vyhrál nejvíce závodů ze všech týmů. V letošní zkrácené sezóně vyhrál 39 závodů, v loňském roce 68 a předloni dokonce 73. 

Josefa Černého zastupuje belgická agentura Squadra Sports Management (stejně jako Pavla Bittnera a velké hvězdy, například Juliana Alaphilippa), která má blízké kontakty s belgickou cyklistickou scénou. Podle deníku Het Nieuwsblad podepsal trojnásobný český mistr v časovce a silničním závodě jednoletou smlouvu, ale přestup zatím není oficiální a čeká se na oznámení týmu.