Dvaadvacetiletý cyklista z Bedfordu získal během dvou let v Soudal Quick-Step hned sedm profesionálních vítězství, včetně etap na WorldTour závodech Okolo Katalánska a Okolo Romandie. V Israel-Premier Tech bude jedničkou týmu pro hromadné dojezdy.

"Jsem nesmírně rád, že mohu Ethana přivítat v našem týmu," říká majitel IPT Sylvan Adams. "Ethan je talentovaný a všestranný jezdec, který umí jezdit do kopců i sprintovat. Posílí také náš tým pro klasiky. Nepochybuji o tom, že dobře zapadne mezi další mladé talenty, které v týmu Israel-Premier Tech máme."

Vernon je vícenásobný mistr světa na dráze a nyní se chce podívat i na největší závody na silnici, včetně Grand Tours. "První roky mé profesionální kariéry byly úžasné. Daly mi spoustu zkušeností a naučily mě, jak je důležitá týmová práce. Učit se od zkušených jezdců, žít a jezdit s nimi mi pomohlo přizpůsobit se životu v profesionálním pelotonu. Stále se mám co učit, takže doufám, že mi s tím zkušenější kluci z IPT pomohou, abych se mohl dále rozvíjet jako jezdec i týmový hráč," vysvětluje Vernon.

"Poslední dvě sezóny mi ukázaly mé silné stránky a oblasti, na kterých musím zapracovat. Mým cílem je stát se jedním z nejlepších sprinterů na světě a také se dokázat oddělit od ostatních čistokrevných sprinterů v kopcovitých a horských závodech a etapách. Věřím, že s podporou týmu IPT toho mohu dosáhnout," dodává.