Carlos Verona (Movistar) byl členem velkého úniku v mimořádně náročné 7. etapě Critérium du Dauphiné. Pořadatelé si na cyklisty připravili výjezdy na Galibier a Croix de Fer a navíc kratší cílový výjezd do Vaujany. Verona byl v čelní skupině hodně aktivní opakovaně nastupoval, stejně jako jeho týmový kolega Gregor Mühlberger. Za vrcholem Croix de Fer se zredukovaná vedoucí skupina ještě více natrhala a vpředu se utrhli Verona a Kenny Elissonde (Trek - Segafredo). 

Verona nechtěl s Elissondem spolupracovat a radši se ho zbavil už na začátku 6 kilometrů dlouhého cílového stoupání do Vaujany. Jenže ani poté neměl jistotu vítězství, protože zezadu se rychle přibližovala skupina favoritů na celkové pořadí. Wout van Aert (Jumbo - Visma) odpadl na Croix de Fer a bylo jasné, že se bude převlékat žlutý trikot. Jonas Vingegaard (Jumbo - Visma) rozjel velmi ostré tempo, pokusil se také odjet, ale až 1500 metrů před cílem nastoupil Primož Roglič (Jumbo - Visma) a snando se všech soupeřů zbavil. 

Roglič se rychle blížil k Veronovi, ale už to nestihl. Dojel 13 sekund za Španělem a 12 sekund před Vingegaardem a 14 sekund před Benem O'Connorem (AG2R Citroen). Jumbo - Visma je v celkovém pořadí zcela suverénní. Před závěrečnou etapou vede Roglič o 44 sekundy před Vingegaardem. O'Connor ztrácí 1:24. 

"Měl jsem důvěru týmu a Movistar i já jsme věděli, že se to dnes musí stát, a udělali všechno pro to, abych se dostal do úniku," řekl Verona v cíli. "Je to neuvěřitelné. Je to moje první profesionální vítězství. Nikdy předtím jsem nevyhrál, ale už jsem byl mnohokrát blízko. Cyklistou jsem se stal proto, abych vyhrával, takže když se mi to podaří, je to skvělé. Taky jsem si chtěl domů odvézt hezkou cílovou fotku. Byl to těžký rok, takže toto vítězství je pro mě hodně emotivní. Měl jsem taky štěstí. Věděl jsem, že se blíží Primož Roglič a že může jít do tuhého. Naštěstí mi Patxi Vila říkal přesně ty správné informace, takže jsem se nestresoval."

"Dnes jsem si to užil," řekl po závodě Roglič. "Závěrečné stoupání se dnes povedlo. Cítil jsem se silný. Rád bych vyhrál i etapu, i když to dnes ráno nebylo hlavním cílem. Byli jsme blízko, ale myslím, že Carlos Verona si to zaslouží. Jako tým jsme byli také strašně dobří, Jonas je teď druhý v celkové klasifikaci. Může klidně i vyhrát. Hlavní je, aby vítězství zůstalo v týmu. Zítra je psoeldní etapa a víte, jaké s tím mám zkušenosti," zavtipkoval na závěr.