V první etapě na 182 km odjel Petr Fiala již na 10 km závodu v 5ti členné skupině. Skupina získala až 4 minuty náskoku a Petr Fiala dojel vždy druhý na všech 3 vrchařských premiích, zvítězil na rychlostní prémii a jednou byl druhý. 30 km před cílem byla skupina dojeta. Ve spurtu hlavního pole dojel Tomáš Kalojiros na 11. místě , Pavel Stohr na 19. místě, bohužel 7 km před cílem byli postiženi pádem Jan Stohr a Jan Ryba, ale jsou v pořádku. V týmech je Sparta první. Petr Fiala je v červeném dresu nejlepšího sprintera.

Ve druhé etapě měřící pouhých 86 km s cílem na 13 km dlouhém stoupání se Fiala opět vydal do úniku. Skupina si vypracovala 2minutový náskok. Fiala zkoušel ještě na úpatí cílového kopce odolávat pelotonu, bohužel byl po dvou kilometrech pohlcen již zredukovaným pelotonem, kde jsme měli bratry Stöhry, Tomáše Kalojírose a Tomáše Schuhlera, kterým před cílovým stoupáním připravil pozici na čele Jan Ryba. Nakonec v etapě dojel Pavel Stöhr na 17. místě a Jan Stöhr na 19. místě.

Poslední 3. etapa měřila 175 km. Jelo se ve vysokém tempu a peloton nedal šanci žádnému úniku. V průběhu etapy Fiala sváděl boj o červený dres na rychlostních prémiích s italským závodníkem a jen těsně mu podlehl. V 10 km dlouhém stoupání 50 km před cílem etapy se peloton nadělil na menší skupinky. V první skupině, přibližně o 30 závodncích, jsme měli Honzu a Pavla Stöhra a vinou defektu z ní odpadl Tomáš Kalojíros. Tento defekt nás stál třetí místo v celkové klasifikaci týmů, a tak tým AC Sparta Praha skončil na 4. místě. V etapě, končící za vydatného deště, ve spurtu 30 závodníků skončil Jan Stöhr na 14. místě a Pavel Stöhr na 16. místě. V celkové klasifikaci dokončil Pavel Stöhr na 16. místě, Jan Stöhr na 21. místě a Tomáš Kalojíros na 24. místě. Petr Fiala vybojoval 2. místo v celkové klasifikaci na rychlostních premiích a 3. místo v celkové klasifikaci ve vrchařské soutěži.

Více na http://tourofbihor.ro a https://www.facebook.com/spartaprahacycling/

loading...