V sobotu se jela C2 Waaslandcross. Před nedělním světovým pohárem se tady "rozjížděl" i Mathieu Van der Poel a jak je jeho dobrým zvykem, vyhrál. Pro nás je zajímavé, že na 6. místě dokončil Zdeněk Štybar. Za vítězem zaostal 2:40 min.

Konkurence byla sice slabší, jak se na cé dvojku sluší a patří, ale i tak za Zdeňkem skončili čistokrevní cyklokrosaři velmi slušné výkonnosti: Meisen, Baestaens, Dieter Vantourenhout. Ze 44 startujících dokončilo plný počet okruhů 20 borců.

Jeli se ještě junioři a ženy, ale bez české účasti. V ženách vyhrála Sanne Cant. Zajímavostí je, že na 3. místě dojela Kata Blanka Vas, teprve 18letá Maďarka, která letos vletěla do cyklokrosových tratích po hlavě a letí vzhůru jak kometa. Uvidíme, kde se zastaví.

V neděli se jel v Namuru další díl Světového poháru s naší hojnou účastí. V mužích zvítězil MVDP, ovšem tentokrát hlavně kvůli chybám Toona Aertse, který se poté, co nedokončil Iserbyt, ujal průběžného vedení v seriálu. Naši Boroš a Nesvadba "tradičně" ve třetí desítce. Daniel Mayer dostal tři kola a tak samovolně naskakuje otázka, zda tohle má smysl.

V U23 k žádnému posunu u našich nedošlo. Nejlepší byl český "Holanďan" Tomáš Kopecký na 11. místě, Josef Jelínek 24. a ostatní ve třetí a čtvrté desítce.

Počasí i terén byly mimořádně náročné, což Kateřině Nash vždy vyhovuje, takže její 5. místo 1:45 min. za vítěznou Lucindou Brand je skvělé a udrželo ji na čele Světového poháru o 33 bodů před druhou Alvarado.

Za zamyšlení stojí, že na předešlý světový pohár se omluvila původně nominovaná Pavla Havlíková.  Na tento poslaly omluvu Terezy Vaníčková a Švihálková. Vypadá to, že Světové poháry nezapadají do programu Tomáši Paprstkovi. A kolem nenominace Jakuba Ťoupalíka bylo také docela živo. Vypadá to, že ne vše běží hladce.

Skvěle tentokrát zajeli junioři a potvrdili naděje, které do nich vkládáme. Matyáš Fiala 7., ovšem druhý z prvoročáků (27 vteřin na bronz), Zatloukal 10. a Šulc 13. Také 22. místo Matěje Stránského, pátého mezi 16letými, je hodně cenné. Bravo, kluci!