Kromě Vingegaarda a Van Aerta se do Francie (a do Itálie, kde letošní Tour začíná) vydají Sepp Kuss, Matteo Jorgenson, Christophe Laporte, Jan Tratnik, Wilco Kelderman a Tiesj Benoot. Je to značně jiná sestava, než jakou vedení týmu Visma-Lease a Bike původně plánovalo, ale určitě není slabší, aspoň na papíře. 

Nejdůležitější zprávou je pochopitelně návrat Jonase Vingegaarda do závodního kolotoče. Dvojnásobný vítěz Tour nestihl žádný jiný závod, od svého hrůzostrašného pádu na Okolo Baskicka. Ale dokázal odtrénovat spoustu hodin ve vysokohorském prostředí a v sezóně žádný jiný cíl nemá, protože na Vueltu nejspíš nepojede kvůli osobním důvodům. 

GQhLdCtXQAAVfie.jpeg

"Na start Tour se těším. Posledních několik měsíců nebylo vždy snadných, ale děkuji své rodině a týmu Visma-Lease a Bike za jejich neochvějnou podporu. Společně jsme pracovali na tom, abychom se dostali až sem, a já jsem samozřejmě zvědavý na to, jak si stojím. Cítím se dobře a mám velkou motivaci," říká Vingegaard.  

Sportovní ředitel Merijn Zeeman je rád, že se příprava podařila. "Jsem na Jonase a trenérský tým velmi hrdý. Vrací se po vážném zranění a v posledních týdnech ukázal, jaký je šampion, a to jak po psychické, tak po fyzické stránce. Samozřejmě ještě nevíme, kam až může zajít. Jsme opatrní, protože nemohl závodit a jeho příprava nebyla ideální. Ale bude tam, zdravý a motivovaný."

GQhLdCnXIAAVC7l.jpeg

Většinu vysokohorské přípravy v Tignes strávil Vingegaard po boku Van Aerta, který bude i letos jeho klíčovým domestikem. Belgičan zvládl za 19 dní v horách objet přes dva tisíce kilometrů, nastoupil téměř 52 tisíc výškových metrů  a na kole seděl přes 76 hodin. V podstatě simuloval velmi náročnou Grand Tour. Také tedy bude dobře připraven. "Na Tour de France se opravdu těším. Původně to samozřejmě nebylo v plánu, ale po mém zlepšení v posledních týdnech jsem si to opravdu přál a tým mi vyhověl. Naším hlavním cílem je samozřejmě dojet s Jonasem co nejlépe v celkovém pořadí. Chci k tomu přispět." 

"Stejně jako Jonas se i Wout musel vypořádat se značnou fyzickou i psychickou ránou. Wout se však opět ukázal jako pravý šampión. Je opravdu třída a jeho vůdčí schopnosti jsou pro náš tým důležité. Jsme rádi, že máme Jonase a Wouta na startu spolu s vynikajícím týmem," dodává Zeeman.

GQhLdCwWUAEUetW.jpeg

V horách se bude Vingegaard o Američany Jorgensona a Kusse, kteří by ho případně mohli nahradit v roli lídrů. Především Jorgenson v posledních týdnech předváděl skvělou formu. "Matteo Jorgenson se již letos stal jedním z nejsilnějších jezdců týmu, když vyhrál Paříž-Nice a Dwars door Vlaanderen a obsadil druhé místo na Dauphiné. Sepp Kuss loni vítězstvím na Vueltě dokázal, že je skvělým vrchařem, důležitým domestikem i samostatným lídrem. Laporte měl nešťastné jaro kvůli zranění a nemoci, ale v posledních dvou měsících se vrátil do formy. Bude důležitým článkem týmu. Benoot měl výborné jaro, včetně pódiového umístění na Amstel Gold Race, a tento dobrý pocit si přenesl i do posledního tréninkového období. Wilco Kelderman vynechal Giro d'Italia se zlomenou klíční kostí, ale nyní je již opět fit a bude důležitým jezdcem v horských etapách. Jan Tratnik už letos vyhrál Omloop het Nieuwsblad. Na Giru byl silný a díky svým zkušenostem a kvalitám bude hrát důležitou roli v týmu pro Tour," shrnul Zeeman zbytek týmu. 

Tým také představil speciální dres pro Tour de France, protože standardní žlutý se příliš podobá dresu lídra nejslavnějšího závodu světa.