Už na osmém kilometru odjelo 11 závodníků, ale ve druhém okruhu bylo vše opět pohromadě. V další okruhu spadli nepříjemně dva závodníci, Michal Kollert a Jan Kadaně, druhý jmenovaný skončil v nemocnici, ale naštěstí nic vážného. Ve čtvrtém kole se vydal na sólo akci Polák Miazga z Luks 3 Piaseczno, získal ale jen dvacetisekundový náskok a v pátém okruhu byl opět součástí hlavní skupiny.

Úspěšnější byla trojice Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor), Patryk Gieracki (Luks 3 Piaseczno) a Jan Brňák (Cyklotrener Varnsdorf), jedoucí tady v týmu MIX3 (na snímku). Na peloton dokázali najet až 1:50 min. Jenže v osmém okruhu se začalo v hlavním poli dost závodit a jejich náskok vzal za své. V dalším kole se podařilo odjet až na 50 sekund Maximilianu Kerlovi z AŠ Mladá Boleslav, který tu jede v MIX týmu s Táborskými. I jeho ale v dalším okruhu dostihlo hlavní pole, takže se o etapu nakonec spurtovalo z necelé třicítky závodníků.

Spurt vyhrál Štěpán Široký z Favoritu Brno před Šimonem Vaníčkem z ČEZ Cyklo Team Tábor a Petrem Fialou z Xeelo CT, tady jedoucího v MIX3 týmu.

Šimon Vaníček se díky bonifikačním vteřinám i z prémií dostal na 2. místo se stejným časem jako rakouský závodník Hans-Jörg Leopold z Arbö Radteam Feld am See. Na průběžného lídra mu schází 14 sekund.

Šimon zároveň do zítřejší etapy oblékne zelený trikot nejlepšího v bodovací soutěži. Nejlepším vrchařem je po dnešku týmový kolega Vaníčka Matěj Vik a i bílý dres je v držení Táborských. Má ho Matyáš Fiala. Je vidět, že dnešní aktivita týmu ČEZ Cyklo Team Tábor své ovoce přinesla a jezdci AC Sparta Praha budou mít zítra v kopcovité etapě plné nohy práce, aby uhájili dres nejcennější.

Žluté triko totiž zůstalo Richardu Habermannovi: "Poděkování patří celému týmu, odtáhli dvě třetiny závodu. Škoda, že nevyšla etapa, ale žluťák je super. Zítra budou kopce, takže se musíme dobře připravit, abychom ho uhájili."

Výsledky.