Na jednu etapu zaskočil Tím Wellens za Tadeje Pogačara, ale v sobotní etapě už na nejvyšším stupni opět stanul slovinský cyklista. V náročném finiši v Inznájaru příliš silný na Enrica Mase, který skončil druhý. Třetí místo obsadil Lorenzo Rota.

Do dlouhého úniku se, v etapě potenciálně vhodné pro uprchlíky, dostali Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies), Matteo Sobrero (Jayco AlUla), Ruben Guerreiro, Gonzalo Serrano (Movistar), Dion Smith (Intermarché-Circus-Wanty), Edoardo Zambanini (Bahrain Victorious), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers), Lionel Taminiaux (Alpecin-Deceuninck), Jefferson Alveiro Cepeda (Caja Rural - Seguros RGA) a nizozemský šampion Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny).

Jenže nikdo z nich to nedotáhl na čele až do cíle. Tým UAE Emirates kontroloval odstup pelotonu od čelní skupiny a když Pogačar zaútočil, udržel se ho pouze Mas. Dvojice nejlepších vrchařů dojela a ujela nejodolnějšímu uprchlíkovi Sivakovovi. Byli sice dostiženi několika Rotou, Mikelem Landou a Andreasem Kronem, ale v posledním kilometru etapy se ve stoupání opět odpoutali a rozdali si to o vítězství.

Pogačar byl lepší a dojel si pro vítězství. Mas ztratil 3 sekundy, Rota 9 sekund. Lídr závodu navýšil celkové vedení na 1:14 před Mikelem Landou.