Zcela přesvědčivě nejlepší byl Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) v rozhodující etapě Kolem Ománu s cílem na 6 kilometrů dlouhém stoupání Zelená hora s průměrem 10 %. Od začátku cílového výjezdu pracoval belgický celek Intermarché - Wanty Gobert a postupně snižoval počet závodníků v první skupině. Rein Taaramae skupinu zmenšil na deset jezdců a 2 kilometry před cílem zaútočil český cyklista.

Ale to bylo až v závěru zajímavé etapy, která začala únikem sedmičlenné skupiny, která byla dostižena pelotonem po zrychlení způsobeném větrem. Tým DSM se na bočním větru pokusil roztrhat peloton a na jistou chvíli se jim to i podařilo. V druhé skupině například zůstal Anthon Charmig (Uno-X), ale dokázal se vrátit dopředu a před cílovým stoupáním se peloton opět sjel a uklidnil.

Od startu stoupání pracoval tým Intermarché - Wanty Gobert, který Hirtovi opravdu důvěřoval. Svůj díl práce odvedl i Taaramae, sám devátý muž celkového pořadí. Estoncova snaha byla důležitá, jeho tempu stačili jen Hirt, lídr závodu Fausto Masnada (Quick-Step Alpha Vinyl), Elie Gesbert a Kevin Vauquelin (oba Arkéa - Samsic), Charmig a Kevin Colleoni (BikeExchange - Jayco). A poté přišel tvrdý útok Jana Hirta. 

S Hirtem se nejdříve udrželi Francouzi Gesbert a Vauquelin, zatímco lídr závodu Masnada trpěl a odpadl. Stejně jako Anthon Charmig. Ale ani Gesbert s Vauquelinem na Hirta nestačili a záhy odpadli i oni. Vrchař z Moravy udržoval v prudkém kopci vysoké tempo a rychle najížděl čas na soupeře. A bylo to potřeba, vždyť v celkovém pořadí na Masnadu ztrácel 58 sekund.

Hirtova vrchařská forma je ovšem po soustředění v Kolumbii tak skvělá, že se do cíle dostal sám s náskokem 39 sekund před Vauquelinem a 48 sekund před Gesbertem. Mladý italský vrchař Kevin Colleoni a zkušený Rui Costa (UAE Emirates) ztratili 57 sekund. Charmig zaostal o 1:11. A všichni netrpělivě čekali na Masnadu, kterému přijel na pomoc Mauro Schmid (Quick-Step Alpha Vinyl), ale ani ten Itala nezachránil. Masnada dokončil na 11. místě se ztrátou 1:48 a přišel o červený trikot lídra závodu.

Hirt tak má před poslední převážně rovinatou etapou luxusní náskok celé minuty před Masnadou a má velkou šanci vyhrát Kolem Ománu. Bylo by to jeho čtvrté profesionální vítězství a druhé v celkovém pořadí, po triumfu na Okolo Rakouska v roce 2016. Třetí Rui Costa ztrácí 1:16 a Gesbert se Charmigem 1:18.