Do etapy nenastoupil Richard Carapaz, který včera bolestivě spadl. Nemá nic zlomeného, přišel o nějakou kůži a má bolesti některých svalových partií. Tým se rozhodl, že bude lepší nechat ho odpočinout, jelikož v následujícím týdnu mají na programu prohlídku vybraných etap Giro d´Italia a v sobotu se má postavit na start Il Lombardia.

I v dnešní etapě se konal únik dne. Ocitli se v něm Rowe (Ineos), Bouchard (AG2R), Houle (Astana), Whelan (EF) a Kasperkiewicz (Polsko), který však z úniku vypadl. Naopak dopředu si dojel Van Emden (Jumbo-Visma) s dalším borcem AG2R.

Únik dne.

40 km před cílem měli náskok před pelotonem 1:25, ale ten kontrolovaně klesal především samozřejmě zásluhou týmů, které ve svém středu mají osvědčené sprintery, z nichž nejaktivnější byla Bora-hansgrohe. Uprchlíci byli sjeti 7,5 km před cílem.

Deceuninck-Quick Step chránil svého lídra závodu Remca Evenepoela (viz titulní snímek) a současně se podílel i na sjíždění uprchlíků, jelikož nejspíš dost věřil Ballerinimu, který tu už ve 2. etapě dospurtoval třetí.

Deceuninck-Quick Step se stará o lídra.

Závěr sprintu vypadal nejlépe pro Ackermanna, jenže v posledních metrech ho dokázal překvapivě a nakonec dost přesvědčivě přeskočit Davide Ballerini. Do desítky skončili samí sprinterští specialisté.

Deceuninck-Quick Step tak zakončil svůj polský účet tím, že si odváží celkového vítěze závodu a tři vítězné etapy, byť v té první bylo vítězství připsáno Fabio Jakobsenovi poté, co ho Dylan Groenewegen poslal ještě před páskou do bariéry. Jednu etapu získal Trek-Segafredo prostřednictvím Madse Pedersena a Ineos přes Richarda Carapaze.

Davide Ballerini

Na pódiu v konečném pořadí skončili za Evenepoelem ti, kteří za ním dorazili do cíle ve včerejší etapě: Jakob Fuglsang a Simon Yates. Mitchelton-Scott odjíždí z Polska asi docela spokojený, jelikož kromě třetího místa Yatese vyhrál bodovačku i přes dnes nevydařený sprint Lukou Mezgecem a ovládl i týmovou soutěž. Nejlepším vrchařem se stal Patryk Stosz (Polsko).

Tak teď jenom aby se Fabio Jakobsen rychle a zdárně uzdravil a vrátil se k velké cyklistice, v níž už i přes své mládí dosáhl řady úspěchů.