Novináři nedostali možnost zeptat se dvojnásobného vítěze Tour de France na bezprostřední dojmy. Naštvaný Slovinec se chvíli rozčiloval před kamerami belgické televize v hloučku svých kolegů a šéfů z týmu, zlobil se na Dylana van Baarleho a poté odjel z prostoru cíle. Po závodě se vyjádřil prostřednictvím tiskové zprávy týmu UAE Emirates a už klidný a v lepší náladě odpovídal u autobusu UAE Emirates.

"Byl to nádherný zážitek, nádherný závod. Tým mi perfektně pomohl a to vše vedlo k tomu, že jsem mohl zůstat sám s Van der Poelem na čele závodu, v neuvěřitelné atmosféře. Zejména na Oude Kwaremont, ve stoupání, které jsem si opravdu oblíbil, jsem měl husí kůži."

"Ve chvílích bezprostředně po dojezdu jsem nebyl spokojený, protože jsem neměl možnost spurtovat, byl jsem zavřený, ale dobře vím, že v cyklistice se to může stát. Někdy před sebou máte volnou cestu, jindy nenajdete potřebný prostor. Nebyl jsem na nikoho naštvaný, jen jsem byl frustrovaný sám ze sebe," vysvětluje Pogačar.  

Ani Van Baarle, který Pogačarovi zavřel cestu, ale zcela podle pravidel, si nemyslí, že by se na něj mohl Pogačar zlobit: "Jel jsem svůj sprint a prostě pro něj nezbylo místo. Takové jsou závody, řekl bych. Ještě jsem ho neviděl v záznamu, ale myslím, že jsem jel korektně. V každém případě jsem se neomluvil, nepovažoval jsem to za nutné."

Pogačara výsledek frustroval, protože jinak šlo vše podle plánu a to nebývá při první účasti na Kolem Flander zvykem. V nejtěžších dlážděných úsecích byl extrémně silný. "Nápad zaútočit na Kwaremontu se zrodil na včerejší projížďce trati, kdy jsme si všimli, že fouká příznivý vítr. Je to jedno z nejtěžších a nejdelších stoupání, a proto to byl ten bod závodu, kde jsem ze sebe vydal všechno. Pak jsem se také snažil nastoupit v posledním průjezdu Paterbergu, ale i když jsem ze sebe vydal maximum, nepodařilo se mi Mathieuho utrhnout. Byl dnes opravdu silný."

Pogačara výsledek z Flander neuspokojil. Ale díky tomu má velkou motivaci vrátit se za rok na místo činu: "Jestli se vrátím na Kolem Flander? Odpověď je jednoduchá, ano."