Vuelta letos začíná na jihu v Málaze. Druhé největší město Andalusie bude dějištěm úvodní časovky. Etapa startuje dost pozdě, poslední závodník by měl být v cíli až ve 20:30, ale to je ve Španělsku obvyklé. Časovku pořadatelé označili jako první etapu, od osmi kilometrů už se nejedná o prolog. 

1. etapa Málaga - Málaga (8 km)

Časovka začíná u centra Pompidou v blízkosti přístavu. Závodníci nejdříve objedou přístav, vrátí se k plážím a vjedou do starého města. Zde bude jediné stoupání dlouhé osm set metrů s šesti procenty. Celkově není časovka těžká profilově, ani technicky.

Favorité jsou docela jasní, očekává se souboj australského mistra Rohana Dennise s mistrem Belgie a Evropy Victorem Campenaertsem. Dennis je pravděpodobně o něco málo lepší, zejména na krátké trati. Uspět můžou i další, například Ion Izagirre má krátké časovky v oblibě. Snažit se určitě bude i Michal Kwiatkowski. Nejede se jen o etapu, ale také o červený dres lídra. 

2. etapa Marbella - Caminito del Rey (163,5 km)

V neděli už se končí na vrcholu stoupání. ale profil vypadá o něco dramatičtěji, než je realita. Pořadatelé etapu označili jako rovinatou a dojezd na Caminito del Rey patří do 3. kategorie, pro celkové pořadí by neměl být příliš důležitý. Ale klasický hromadný dojezd neuvidíme, mělo by to být mnohem zajímavější. První příležitost pro Alejandra Valverdeho? Nebo se předvede Simon Yates? Budou o etapu bojovat i klasikáři a lehčí sprinteři?

3. etapa MIjas - Alhaurín de la Torre (178,2 km)

Větší kopce navštíví pondělní etapa, ale jen na začátku etapy, zbytek etapy je sice také zvlněný, ale postupně je lehčí a lehčí a očekává se spurt pelotonu. Ten by měl být atraktivní, utkají se hvězdy Elia Viviani, Peter Sagan, Nacer Bouhanni, Matteo Trentin, Giacomo Nizzolo a další. 

4. etapa Vélez-Málaga - Alfacar. Sierra de la Alfaguara (161,4 km)

První vážný dojezd na vrcholu stoupání. Cílový výjezd Alfacar měří 12,4 kilometru s průměrem 5,4 procenta a patří do 1. kategorie. Podle Fernanda Escartína, stavitele trati, to není nijak zvlášť těžké stoupání, ale je náročnější, než Caminito del Rey. Očekává se spurt vybrané skupiny vrchařů, uspět může i dlouhý únik. 

5. etapa Granada - Roquetas de Mar (188,7 km)

Za středně horskou je označena také pátá etapa. Je příležitostí pro odolné sprintery, protože se předpokládá dojezd 70 až 80 závodníků, aspoň dle Fernanda Escartína. Stoupání 2. kategorie Alto el Marchal se tyčí 27 kilometrů před cílem a peloton určitě zmenší. Příležitost pro Petra Sagana?

Grafika pořadatelé