Po první etapě mělo 21 z celkového počtu 23 týmů totožný čas, v součtu umístění byl ATT Investments na 3. místě za německým Maloja a polským Voster.

Druhý den byla na pořadu jediná etapa z celého etapáku, v jejímž průběhu se dalo mluvit o nějakých kopcích. Na 150 km 1550 vertikálních metrů. Nejobtížnější byly obě vrchařské prémie. První s vrcholem 35 km před cílem a parametry 3,3 km a 7,7 % a druhá s vrcholem 5 km před cílem a hodnotami 4,6 km a 4,2 %. Závěrečné 4 km pak byly zvlněné a poslední kilometr měl stoupavý charakter.

Ale i tak skončila hromadnou koncovkou. Na stupních vítězů sice skončila jiná trojice, ale opět to byli sprinterští specialisté. Nikdo z českých cyklistů, resp. týmů se dnes nedostal do top deset, nejlépe dokončil Mihkel Räim na 12. místě.

"První kopec nadělil docela dost peloton. Na čele zůstala desetičlenná skupina s Matúšem Štočkem. Ale časové rozestupy nebyly tak velké, aby dopředu postupně nedojížděli další závodníci. Ne všem se to ale podařilo. I druhá vrchařská prémie byla příležitost pro únik. Odjelo patnáct lidí, mezi nimiž byl opět Matúš Štoček. Ne všichni ale byli ochotni pracovat. Takže se to nakonec dva kilometry před cílem zase sjelo. V závěru jsme spoléhali na Mihkela (Räim), ale spurt se mu nevyvedl, takže tentokrát jsme vyšli naprázdno," okomentoval etapu pro RoadCycling.CZ Petr Kaltofen. 

Vítěz etapy Enrico Zannoncelo (Bardiani) se stal také novým lídrem průběžné klasifikace. V týmové soutěži mají čtyři celky stejný čas a za nimi s minimální ztrátou dvou vteřin je dalších osm. Za pátým Corratecem následuje na 6. místě ATT Investments, které mělo v prvních šedesáti lidech v dnešní etapě kromě Räima a Štočka ještě Gerta Kivistika.