Výběr Force - SportRaces byl složený ze třech žen a třech juniorek. Nikola Bajgerová obsadila sedmé místo celkově, juniorka Nela Slaníková byla 21., Kristýna Zemanová skončila na 29. místě a další juniorka Eliška Kvasničková 32.

K tomu dvě čtvrtá místa v etapách Nikoly Bajgerové, páté Kristýny Zemanové a osmé místo v časovce Elišky Kvasničkové. Závodnice týmu Force - SportRaces mohou být na své vystoupení v Orlové hrdé. 

Kristýna Zemanová

Nikola Bajgerová

Nikola Bajgerová zažívá v novém týmu znovuzrození, získala novou motivaci a vztah k cyklistice a na Gracii si počínala opravdu výborně. Překvapila především v nejtěžší etapě závodu s přejezdem čtyř náročných stoupání. V 2. etapě do Lichnova se na Pustevnách udržela v elitní skupině společně s pozdější vítězkou a i když nedokázala reagovat na pozdější útoky nejlepších vrchařek, dokázala se do první skupiny vrátit těsně před cílem a ve spurtu obsadila 4. místo. Dařilo se jí také následující den, v etapě s cílem v Orlové. V náročném dojezdu do krátkého stoupání opět dojela čtvrtá.     

Nela Slaníková 

Juniorka Nela Slaníková z týmu Roman Kreuziger Cycling Academy je určitě velkým příslibem pro českou ženskou cyklistiku a vedla si skvěle. Vyšla jí především nejtěžší etapa v Beskydech. Na Pustevny vyjela s minimální ztrátou za vedoucí skupinou a do cíle dorazila v druhé skupině. V součtu všech etap to stačilo na 21. místo, což je v 17 letech, na tak náročném závodě, skvělý výsledek. 

Kristýna Zemanová je především cyklokrosařkou a v cyklokrosové sezóně naprosto ovládla domácí peloton, ale ukázala, že se umí prosadit i na silnici, páté místo v etapě 3b je důkazem. Zemanové vyšly především etapy s rychlým profilem a klasikářským dojezdem, v hlavní skupině dojela v 1. etapě, etapě 3b i 4. etapě. 

Eliška Kvasničková loni překvapila osmým místem na evropském šampionátu a jedenáctým na mistrovství světa mezi juniorkami, ale i tady ukázala své časovkářské přednosti a v konkurenci mnohem zkušenějších žen byla osmá a suverénně nejlepší ze všech Češek. Na letošních juniorských šampionátech se máme na co těšit.  

Eliška Kvasničková

V týmu startovala ještě juniorka Kateřina Hladíková nad jejíž síly byla druhá - královská etapa a Nikola Nosková, která kvůli zdravotním problémům nedokončila 2. etapu. Po návratu do Čech se zřejmě chce vrátit do "velké" cyklistiky, ale výkony a výsledky tomu zatím neodpovídají.

Tento "reprezentační" výběr byl jedním ze třech českých týmů na startu, s nimi startovala ještě Dukla Praha a tým složený ze třech českých a třech maďarských cyklistek pod názvem Cyklotrénink/Panorama.

Tým Force - SportRaces bylo možné považovat za reprezentační celek, protože Českou republiku a českou cyklistiku svými výkony opravdu reprezentoval. Příležitost dostaly i juniorky, což je úkolem mnoha zahraničních reprezentací, aby vedle dobrých cyklistek, které dnes většinou startují v dresech svých týmů, dostávaly příležitost také mladé závodnice.

V tomto smyslu je nepochopitelný nezájem Českého svazu cyklistiky. Neuctivý k domácímu pořadateli. Demotivační pro mladé české sportovkyně. V závodě nechyběly národní týmy Belgie, Švédska, Rakouska, Slovenska, Litvy a Estonska. Proč nebyl na jeden ze dvou nejvýznamnějších českých závodů sestaven i český výběr?