Šest týdnů jsme každý víkend závodili a cítil jsem, že je potřeba zase pořádně potrénovat a obnovit aerobní kapacitu. Proto jsme vynechali dráhové závody 500+1 kolo a do programu jsme zařadili tréninkový kemp v Krkonoších,“ řekl trenér František Trkal.

Čeká nás teď klíčová část sezony v čele s mistrovstvím republiky a jsem rád, že jsme mohli tento kemp absolvovat. Využili jsme komplex Dukly v Harrachově a měli jsme k dispozici veškerý komfort včetně kvalitní regenerace,“ informoval trenér.

Soustředění se zúčastnili Jakub Elbadri, Vilém Vostal, Jan Faltýnek, Adam Bradáč, Tomáš Novák, Jakub Kuba a Kristián Vavro. „Bohužel chyběl Matyáš Muroň, který měl zdravotní problémy. Ale už začal s lehkým tréninkem a věřím, že se brzy znovu dostane do své obvyklé formy. Jsem naopak rád, že je zpátky Adam Bradáč. Měl potíže s kolenem, ze začátku soustředění měl trošku jiný režim, ale ke konci už se zapojoval naplno,“ uvedl Trkal.

Jeho svěřenci za 6 dní nastoupali zhruba 10 000 metrů! „Využili jsme k tréninku řadu krkonošských kopců, ale nejčastěji jsme vyjížděli na Zlaté návrší. Chtěl jsem opravdu dlouhé kopce, které se jedou od 30 do 40 minut. Kluci pracovali poctivě a myslím, že soustředění splnilo účel,“ dodal trenér Dukly.