Žlutý dres z Lanškrouna

Žáci startovali na mezinárodním etapovém závodě v Lanškrouně v konkurenci 154 závodníků z Česka, Slovenska, Maďarska a Polska. V první páteční etapě Štěpán Telecký (Favorit BRNO) získal puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře. V sobotu vyhrál dopolední časovku a oblékl se do žlutého dresu pro vedoucího závodníka celkového pořadí. Další dvě těžké etapy probíhaly ve velmi vyrovnané konkurenci soubojem o žlutý trikot, který nakonec s velmi těsným náskokem 12 sekund před druhým Danielem Mrázem Štěpán Telecký uhájil.

Závody v Lanškrouně mám moc rád, vloni jsem zde získal bílý dres pro nejlepšího prvoročáka, letos dovážím ten nejcennější. Jsem šťastný, že se mi tento výsledek povedl, bylo to hodně náročné, protože soupeři byli více než vyrovnaní,“ řekl Štěpán Telecký.

Za zmínku také stojí 27. místo  člena SCM2020 Šimona Vaníčka (Sporcomplex), který oproti loňskému umístění v druhé stovce dosáhl velkého zlepšení.  „Výborný závod předvedl takticky i výkonnostně Štěpán, pro Šimona to znamená velký progres v jeho výkonosti a příslib do budoucna. Celkově tedy pěkné 55. místo.

6. místo mezi kadetkami osadila další členka SCM2020 Tereza Vobořilová (Drahanské sporty), což je pro bikerku zajímavé umístění,“ zhodnotil výsledky vedoucí SCM2020 Lukáš Petr působení zástupců sportovní centra v Lanškrouně.

loading...

Dvě první místa z tradičního 500 + 1 kolo na dráze

V Brně na dráze probíhal tradiční závod 500+1 kolo. Junioři během tří dnů absolvovali 300+1 kolo, což obnáší přes 120 km bodovacího závodu. V první etapě zazářil Adam Křenek a druhým místem začal úspěšnou sérii umístění na stupních vítězů.

V následujících etapách totiž začal sbírat pódiová umístění Jan Voneš a postupně se probojoval až na vedoucí pozici. „Největší domácí akci jsem moc chtěl vyhrát, děkuji klukům za podporu, jsem spokojený a těším se teď na odpočinek. Výborná týmová práce,“ hodnotil kladně i po nepříjemném pádu v první etapě povedený průběh závodu.  

Další člen SCM2020 Anna Jaborníková  (Sportcomplex) zvítězila v Brně ve všech 5 etapách a tím pádem si připsala i celkové vítězství v dívčí variantě etapového závody, který souhrnně představoval 100 + 1 kolo. „Velodrom mám ráda, dosáhla jsem tady už několika úspěchů, včetně zlaté medaile na ODM. Tento závod se mi jel výborně, hodně mi pomáhají společné tréninky SCM2020 každé úterý právě tady na velodromu.

loading...

Řepa s reprezentací

Další želízko v ohni, Vojtěcha Řepu, jsme vyslali s reprezentačním výběrem na světový pohár do Švýcarska, kde se podílel na úspěšném vystoupení české juniorské reprezentace.

Spokojenost  vyjádřil i František Trkal: „S výsledky závodníků jsem skutečně moc spokojený, s troškou nadsázky lze o tomto víkendu říci, že lepší už to být nemohlo. Snad se konečně začíná projevovat nový tréninkový systém, který jsme v rámci Favoritu Brno a SCM2020 zavedli napříč kategoriemi a který má individuálně podpořit talentované závodníky a vytvořit jim potřebné podmínky pro trénink.

Foto: Josef Vaishar/Jaroslav Bláha/Zdeněk Popp