Cyklistika je příjemný a zdraví prospěšný druh pohybu. Může být ale také velmi náročný. To záleží na tom, jaké si klademe cíle. Pokud nám jde o výkonnostní parametry, je to sport náročný na čas, materiál, ale náročný i pro naši tělesnou schránku, zvláště pak pro svaly a klouby. A chceme-li dlouhodobě zvyšovat výkonnost, pak musí být nedílnou součástí našich aktivit kvalitní regenerace.

Do oblasti regenerace patří jak známo kvalitní spánek, strava a doplňky stravy, ale i péče o svaly a klouby. Masáž je příjemná a hlavně užitečná. Jenže dostat se k dobrému masérovi bývá někdy docela problém. Náhražkou tedy může být automasáž, ale kdo zkusil, ví, že je to opravdu jen náhražka. No a pak jsou tu přípravky, které mohou k dobré masážní regeneraci přispět.

Mezi ně patří novinka na trhu BodyRub Professional. Jde o masážní buď stick nebo spray. Oba mají své přednosti.

Stick je silnější v účincích, působí dlouhodoběji a je ideální pro osobní použití. Spray působí rychleji, obsahuje látky vyživující klouby a je také vhodný pod tejpy.

Stick obsahuje 30 % methylsalicylátu a 15 % mentolu a eukalyptového oleje. Spray má menší množství těchto látek, „pouze“ 12, respektive 10 %. Zato je ale obohacen o MSM, Glukosamin, Chondroitin, Boswellii a Ilex. Jeho účinnost se projeví již do minuty.

Kdo se detailněji zajímá, již z uvedených látek odvodí, jak BodyRub Professional působí a jaké má účinky. Pro ty, kteří na tohle nemají čas, pak dodejme, že přípravek má široký rozsah použití a že zcela exkluzivně střídá hřejivý a chladivý efekt.

Kombinace analgetického a prokrvujícího účinku totiž přináší rychlou úlevu, odstraňuje spasmy, svalové napětí a zároveň podporuje výkon. Účinné látky pronikají do hloubky. Tím pádem jednak BodyRub připravuje na výkon, ale především zkracuje dobu regenerace. Takže ideál pro etapové sporty a trénink v mikrocyklech.

A co je ještě velkou předností tohoto prostředku, je jeho praktická aplikace. Ruce používáte pouze na aplikaci prostřednictvím spraye či sticku, rukama neroztírejte. Na obsah samozřejmě sáhnout lze, ale výhoda aplikace je v tom, že se na něj sahat nemusí a v terénu bez vody na umytí nedoporučujeme. Na hladké kůži to není nutné, pouze přes chlupy zachycený stick je dobré vetřít do pokožky, aby fungoval. Rozetřít lze přímo výrobkem s nasazeným víčkem, masáž přímo výrobkem je příjemná, přenáší se každá zatuhlina a využívají ho i maséři přímo na závodech, aby neměli na rukou tak silný přípravek.

A před čím je ještě nutno varovat: pozor na oči, sliznice a citlivou či poraněnou pokožku. Pokud tedy aplikujeme například na stehenní svaly, což se u cyklistiky předpokládá, a v okolí třísel, pak po aplikaci zásadně s použitím spodního prádla. 

Co lze naopak ještě vyzdvihnout, je fakt, že přípravek neobsahuje žádné alergeny, takže je velmi dobře snášenlivý a šetrný k pokožce, která po jeho použití nezčervená. Ale pochopitelně při prvním užití se doporučuje vyzkoušet na menší ploše. Každý jsme jiný.

Osobní dojmy

Aplikace zejména prostřednictvím sticku je příjemná a praktická. Nemusíte si ušpinit ruce a přípravek použijete jen na místech, kde je to opravdu potřeba. Účinek se dostaví velmi rychle a hřejivé a chladivé pocity opravdu přichází. Při prvním použití je třeba zvážit, na jak velkou plochu těla BodyRub použijete. Počáteční účinek je totiž docela intenzivní a každému nemusí být příjemný a látky účinkují dokonce několik hodin, ale jakmile si na střídání chladivého a hřejivého efektu zvyknete, všimnete si jisté úlevy. Jako jednoduchá a rychlá náhrada za masáž a další regenerační techniky funguje až nečekaně dobře.  

Shrnuto:

BODYRUB Professional se doporučuje používat před fyzickou aktivitou jako prevence, jelikož zahřeje svaly a sníží tím riziko křečí a zranění.

Po fyzické zátěži, protože odstraní svalové spasmy a urychlí dobu regenerace a to až na 1/3 obvyklé doby. Prokrvením dochází mimo jiné k detoxikaci kyseliny mléčné ve svalech, odplavení toxických látek a přísunu kyslíku a živin do svalů.

A konečně přípravek lze používat jako rychlou pomoc, neboť zabraňuje tvorbě modřin a podlitin po nárazu. Je ale vhodný aplikovat ho při vymknutí, na otoky, natažené šlachy, při akutní i chronické bolesti pohybového aparátu, na poúrazové stavy, při rehabilitaci a po operaci v okolí rány.

Špičkové masážní přípravky BodyRub jsou samozřejmě určeny nejen pro profesionály.

V případě zájmu osobně vyzkoušet stačí přejít na www.bodyrub.cz.