Rakousko se již otevřelo a i vy možná vyrazíte k našim jižním sousedům na kolo. Velkým cílem mnoha cyklistů je pověstné stoupání na Glockner - Großglockner Hochalpenstraße. Také my vloni jeli tímto směrem a výrobce oblečení Sýkora Sportswear nám připravil soupravu oblečení. Jednu vzpomínkovou na výročí "Po 35 letech opět na Glockneru", 35 let zisku prémie a titulu Glocknerkönig a jednu, kterou si můžete pořídit i vy.

Výrobcem je Sýkora Sportswear a my si pro naše oblečení vybrali dres s všitými rukávy a kombinující materiály Think a na rukávech extra pružný Strategy. Dolní okraj rukávu je pouze řezaný a díky tomu velice komfortní na nošení. Dres je opravdu lehký, letní a závodní střih hodně přiléhavý.  

loading...

Dres je v blankytně modré a bílé, v barvách nejznámnějšího rakouského stoupání. Bílý sníh a modré nebe (pokud vyjde počasí), jsou barvy, které vás zde nejvíce zaujmou. Ale jste v horách a to naše stoupání je hodně dlouhé a má téměř neustále 12% sklon. Ze strany od Zell am See končí v nadmořské výšce 2 445 metrů nad mořem na Fuschertörlu. Od mýtné brány po věžičku na Fuschertörlu je to 12,8 km, převýšení 1 330 výškových metrů a sám jsem jej v roce 1985 zdolal v čase 50:25. Můžete si ho sami vyzkoušet a nechat si změřit oficiální čas, dole a nahoře je turniket. Za jedno Euro vám dole vyjede štítek, nahoře si tím změříte čas a při návratu vám na mýtném vytisknou pamětní diplom.

Cílová věžička Fuschertörlu dala kolekci grafické logo. Tady se měří cílový čas.

Gazzetta - tedy noviny, jsou doplněk ke kolekci Glockner windstopper, za normálních okolnosti si je vezete ve čtvrté kapsičce v dresu, ale pokud nechcete při sjezdu prochladnout, stačí je vložit pod dres na prsa. Je to osvědčená pomoc fanoušků cyklistiky dodnes používána u profesionálů. My, obyčejní srtelníci, nemůžeme očekávat, že nám na vrcholu někdo opravdové noviny podá, proto si je raději berte s sebou. Potisk je tématický, titulka růžového sportovního deníku La Gazzetta dello Sport, který dal barvu celému Giro d´Italia. Noviny jsou vyrobeny z windstopperu, tedy větru odolnému materiálu.

Pokud vyrazíte letos do Rakouska zdolat Großglockner Hochalpenstraße, můžete ve stylovém oblečení. V barvách Glockneru.

Foceno v přilbě Force Lynx a na kole Cannondale SuperSix EVO z prodejny 4kluciodkol.cz