Francouzský celek Arkéa - Samsic skončil v letošním hodnocení druhodivizních týmů na druhém místě za Alpecin - Fenix. Belgický tým díky vítězství získal právo startu na všech akcích WorldTour, včetně všech třech Grand Tours. Arkéa za druhé místo má jistotu startu na všech jednorázových závodech WorldTour, včetně monumentů a klasik, ale pro Francouze jsou lákavější etapové závody. A s velkou pravděpodobností se nakonec dostanou i tam, protože pokud sestava Qhubeka NextHash skončí, uvolní tím jednu pozici a Arkéa se posune o místo výš. 

A to je příležitost pro Warrena Barguila podívat se poprvé v životě na Giro d'Italia a případně vyhrát etapu. "Příští rok bych chtěl jet Giro d'Italia a Tour de France. Ještě jsme nebyli pozváni, ale doufám, že se to stane. Samozřejmě je škoda, že Qhubeka má potíže, ale pro nás je to příležitost," říká Barguil v rozhovoru s Le Télégramme. "Už jsem vyhrál etapy na ostatních Grand Tours, takže bych rád doplnil svou sbírku. Je to možná moje největší motivace až do konce kariéry. Pro závodníka je to krásný úspěch. Málokdo může říct, že vyhrál na všech Grand Tours. Pokud se mi to podaří, budu na sebe opravdu hrdý."

Warren Barguil získal dvě etapová vítězství na Tour a dvě na Vueltě ještě v dresu týmu Sunweb (Argos - Shimano). Na Vueltě vyhrál už v roce 2013 v jednom ročníku dvě etapy a o rok později skončil v celkovém pořadí na 8. místě. V roce 2017 přidal dvě etapy na Tour, stal se nejlepším vrchařem a obsadil 10. místo. Poté odešel do druhodivizního týmu Arkéa - Samsic a během čtyř let získal jen dvě vítězství, ačkoliv jedno z nich byl domácí titul. V roce 2017 se od Barguila čekalo určitě víc. Přesto zůstává jedním z lídrů týmu a v případě účasti na Giru by s velkou pravděpodobností byl nominován. A s ním nejspíš také Nairo Quintana v roli lídra pro celkové pořadí. "V týmu se cítím dobře a doufám, že je se mnou tým spokojený. Mým cílem je dostat Arkéa - Samsic až do WorldTour. Pokud budu moci, chci zůstat, protože zde mám závodní kalendář jaký chci," říká Barguil, kterému skončí současná smlouva na konci příštího roku.

Na konci září si při těžkém pádu zlomil pánev, ale už v polovině listopadu byl opět v sedle svého kola a nyní pilně trénuje. "Nečekal jsem, že se vrátím na kolo tak brzy, jsem moc rád. Podle původní předpovědi jsem měl začít až teď. Zlomenina se zahojila dobře, měl jsem velké štěstí. Týmový lékař si nemyslel, že budu moci trénovat už tak rychle."