Závodníci v průběhu etapy protestovali proti pořadatelům, kteří peloton zavedli na velmi úzké a nebezpečné silnice. Více než 90 kilometrů před cílem se peloton zastavil a zahájil protest. Cyklistům se nelíbil dojezd etapy, který byl příliš nebezpečný. Rozhodčí se poté rozhodli zrušit rychlostní prémie na Zeleném kilometru a měřit čas do celkového pořadí už 5,1 kilometru před cílem.

Wellens si závěr etapy pohlídal a zajistil si celkové vítězství, do boje o etapu už se nezapojil. V samotném závěru závodu odjela pětice Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Matteo Trentin (UAE Emirates), Matej Mohorič (Bahrain Victorious), Jasper Stuyven (Lidl-Trek) a Jasper De Buyst (Lotto Dstny). Z této skupiny měl po náročném finále nejlepší spurt překvapivě Mohorič.

Wellense na stupně vítězů doprovodili jeho krajané Florian Vermeersch (Lotto Dstny) a Yves Lampaert (Soudal Quick-Step). Bodovací soutěž vyhrál Arnaud De Lie (Lotto Dstny), který se stal také nejlepším mladým závodníkem Renewi Tour. Zdeněk Štybar (Jayco AlUla) dokončil na 52. místě konečného pořadí, Pavel Bittner (DSM-Firmenich) obsadil 115. příčku.